nlc.hu
Aktuális
Veszélyes amorózók a 60-as évekből

Veszélyes amorózók a 60-as évekből

Frank Sinatra és baráti köre, vagyis a Rat Pack az 50-es, 60-as évek Amerikájában jóval többek voltak, mint néhány jóképű énekes. A pletykák szerint nemcsak a színpadot uralták, de nagy gazdasági és politikai hatalomra szert tettek. Állítólag a Kennedy klán is nekik köszönheti politikai befolyását, csakúgy, mint Marilyn Monroe a tragikus halálát…

 

Frank Sinatra: A főnök

Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlAz Oscar-díjas színész és énekes egy olasz bevándorlócsalád egyetlen gyermekeként született, így tulajdonképpen minden adott volt ahhoz, hogy már karrierje elején pletykálni kezdjenek arról, hogy az énekes valójában nem a hangjának, hanem a maffiának köszönheti karrierjét. A legvadabb pletykák szerint már megvolt a helye és a szerepe a maffiában (a verőlegénytől a könyvelőn át a bérgyilkosig terjedtek a lehetséges variációk) ám annyira énekelni akart, hogy végül engedélyt kapott rá, hogy a show-bizniszből segítse az üzletet.

Bár egész életében tagadta maffiakapcsolatait, életrajzírói szerint nagyon valószínűnek tűnik, hogy Sinatra jó barátja (és talán beosztottja) volt Lucky Lucianónak, a New York-i maffia fejének. Barátaival igen nagy szerepet vállalt John F. Kennedy elnöki kampányában, állítólag Marilyn Monroe-val is ő ismertette össze a politikust.
A Rat Pack (azaz patkánybanda) vezetőjeként ismerjük.


Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlSammy Davis, Jr.: A profi

Az eredeti, 1960-ban készült Ocean’s Eleven film egyik főszereplője volt, s igaz, ami igaz, az egész csapat ennek a filmnek köszönhette, hogy legendává vált. Valójában a Rat Pack akkor már évtizedek óta működött, sőt az eredeti, a szórakoztatóipar legnagyobb alakjaiból álló férfitársaságot Humphrey Bogart alapította, ám mivel a csapat létezésére ez a Bogart halála után készült film hívta fel a figyelmet, így a szving nagyágyúi híresültek el.
A csapatban Sammynek jutott a profi zenész szerepe, ha bármelyik jó barátnak szakmai problémája akadt, biztos, hogy Davishez fordult.

Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlDean Martin: A színpad királya

Állítólag Dean Martinnak volt az egész csapatban a legjobb humora, és ő volt az, aki úgy csavarta az ujja köré a nőket, a nézőket és a közvéleményt, ahogy csak akarta. Martin is olasz bevándorlók gyermekeként született, s Sinatrával ellentétben, aki gyakran adott ellentmondásos információkat arról, honnan is származik családja, mindig büszkén vállalta nápolyi és szicíliai gyökereit. Így aztán magától értetődően őt is egész életében maffiakapcsolatokkal vádolták. Őt állítólag a chicagói bűnbandák segítették karrierjében. A Rat Pack csapatban állítólag közte és Sinatra között zajlott le sok maffiaegyeztetés.

Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlJoey Bishop: A jó fiú

Végre egy Rat Pack-tag, akit nem vádoltak maffiatagsággal. A komikusként és tévés műsorvezetőként karriert csinált Bishop volt az, akit a közvélemény egyértelműen rajongással kezelt, az ő imidzse a jófiú volt: „Tudom, sokan nem értik, miért barátkozom ilyen züllött alakokkal. De nekem ők nem züllöttek, nekem ők a barátaim, akikről pontosan tudom az igazságot, azt, hogy valójában egyszerű szórakoztatóipari munkások!” – nyugtatta a közvéleményt Bishop, aki a Rat Packbe a már említett Ocean’s Eleven forgatásán került be.

Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlPeter Lawford: A nyugodt angol

Amikor a Rat Pack körül a tetőfokára hágott a médiaérdeklődés, ő volt az, aki a többieket nyugtatta. Az amerikai közvélemény ugyanis imádja az összeesküvés-elméleteket és a titkos társaságokat. Épp ezért a Rat Pack is rettenetesen lekötötte az érdeklődésüket, hiszen az öt férfiből kettőről mindenkinek egyértelmű volt, hogy olasz származása miatt van némi közük a maffiához. Ráadásul, akit kedvelt az ötösfogat, az biztos lehetett benne, hogy hamarosan Las Vegas-i show-k, tévéműsorok és mozifilmek sztárja lesz. Akit pedig nem szerettek… Nos, ők a bukásban lehettek biztosak. „A Rat Pack nem volt más, mint egy jól hangzó név, és néhány férfi, akik szerettek bulizni, szerettek inni és szerették a nőket!” – nyilatkozta higgadtan Lawford.

Hallgassátok meg a Rat Pack legismertebb számait!

 

Veszélyes amorózók a 60-as évekbőlCikkünk nyomtatásban az e heti Nők Lapjában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Kipróbáltuk, milyen az élet internet, mobil és közösségi oldalak nélkül
  • Az 5 legjobb állás
  • 1000 bross a boltból
  • Megverték a gyerekemet az iskolában
  • Tamással sülve-főve
  • Virágzik-e Bálint gazda kertje?
  • Kambodzsai dzsungelből magyar egyetemre 

Ha előfizetnél a hetilapra, itt és most megteheted!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top