Aktuális

3 apró trükk a sikeres állásinterjúért

Álmaid munkájára jelentkeztél? Izgulsz? Van három tippünk a sikeres interjúért.
3 apró trükk a sikeres állásinterjúért
Mire jó a motivációs levél?

A CV ne legyen szűkszavú

Jánosi Gabriella pályakezdő közgazdászként vágott bele az állásvadászat akadályokkal teli műveletébe, amikor ráébredt, hogy érdemes volt HR-oldalakat és fórumokat böngésznie, majd az információkról személyes beszélgetést kezdeményeznie a barátaival. Ahogy azt Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének az elnöke is hangsúlyozta, a pályakezdők komoly előnnyel szállnak ringbe egy-egy pozícióért, mert napra készen követik a legújabb tendenciákat és elvárásokat. A világhálón könnyen rátalálhatnak a leginkább megfelelő önéletrajz-verzióra, ami az álláskeresés első, de igen kardinális mozzanata.

Az idősebb korosztály gyakran követi el azt a hibát, hogy nem a megfelelő formátumú önéletrajzot használja, és jellemzően kihagyják a fényképet is, amivel már az első körben kizárják magukat a versenyből – hangsúlyozza Csaposs Noémi. A pályakezdő közgazdász viszont fürdőzött a pozitív visszajelzésekben, amikor a helyesen szerkesztett és részletesen vázolt önéletrajza alapján több állást hirdető cég is interjúra invitálta.

Öltözködésben is legyünk önazonosak

3 apró trükk a sikeres állásinterjúértKovács Noémi öltözködési tanácsadó, stylist óva int, hogy az első interjúra túlöltözzük magunkat. A személyes beszélgetés levezénylői, a munkaadók személyzeti ügyeivel megbízott szakemberek nem arra kíváncsiak, hogy mennyire követjük napra készen a divatot, sőt az ízlésünk sem érdekli őket különösen, ők a személyiségünket igyekszenek megnyitni. Amit egy helytelenül választott öltözék hatékonyan képes összezavarni.

Az öltözködési tanácsadó arra figyelmeztet, hogy a ruha sokkal erősebben befolyásolja a viselkedésünket, mint azt elsőre gondolhatnánk. Ha egy öltözékkel vagy ruhadarabbal nem teljesen tudunk azonosulni, diszharmóniát, zavart okoz, amit csalhatatlanul dekódolnak a HR-esek. A stylist azt tanácsolja, hogy az interjúöltözék megválasztása közben a természetesség legyen a vezérfonal.

Az utolsó tippért kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top