Aktuális

Közös börtöncellában ülhetnek a házaspárok

Együtt ülhetnek ezentúl a lecsukott házaspárok, miután egy gyilkosságért elítélt nepáli férj és feleség kiharcolta az ehhez való jogot. A bíróság kénytelen volt igazat adni nekik, mert másképp sérülne a szaporodáshoz való joguk.

 Közös börtöncellában ülhetnek a házaspárok

 

 

Olvasd el kapcsolódó cikkünket!
Luxus a börtönben

Közös cella jár az egyszerre bebörtönzött házaspároknak, hogy élhessenek hitvesi jogaikkal – így döntött Nepál legfelsőbb bírósága. A közös zárka még azoknak a pároknak is jár, akik a legsúlyosabb bűncselekményekért kerülnek rács mögé.

A döntést épp egy olyan házaspár harcolta ki, amelynek mindkét tagja életfogytiglani büntetést kapott gyilkosságért. A pár azzal érvelt kérelmében a közös cella mellett, hogy egymástól elkülönítve nem tudnak élni házastársi jogaikkal, holott termékeny életkorban vannak.

A nepáli legfelsőbb bíróság megfontolta az érvelést, és arra jutottak, hogy rábólintanak a változtatásra, mert az alkotmány „biztosítja a szaporodás jogát minden állampolgárnak”. Vajon más országok bebörtönzött Bonnie és Clyde-jai is vérszemet kapnak, és kivívják a közös raboskodás jogát?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top