Aktuális

Óvodásoknak adta élete vagyonát a bácsi

Egymillió forinttal sétált be a tarnamérai polgármesteri hivatalba Bollók József. A 78 éves nyugdíjas úgy döntött, egy életen át spórolt pénzét felajánlja az ovisoknak, akik a korábbi roskadozó épületből most költöztek új, de felújításra szoruló helyre.
Óvodásoknak adta élete vagyonát a bácsiAszfalton mentett életet a tini úszómester

Bollók József látszólag egy átlagos, nyugodt életet élő kisnyugdíjas. Reggel felkel, meghallgatja a híreket, tesz-vesz a lakásban, majd gondozza a kis földjét. Ahogy a legtöbb korabeli ember, ő is imádja a gyerekeket.
A tarnamérai József bácsi egész életében dolgozott, és gyűjtögette kicsiny vagyonát. Az idős férfi a televízióban látta, hogy életveszélyessé nyilvánították a helyi óvodát, és a gyerekeknek azonnal ki kellett költözniük. Józsi bácsi nem sokat hezitált: egymillió forintot adott a gyerekeknek.

Óvodásoknak adta élete vagyonát a bácsi– Jelenleg Nagyfügeden élek, de Tarnamérán születtem, sok szép emlék köt oda. Szíven ütött a hír, és úgy döntöttem, az eddig összespórolt pénzemet a gyerekeknek adom. Én már 78 éves vagyok, számomra már nincs a pénznek értéke. Amennyi nekem kell, annyi mindig lesz. Így legalább jó ügyet szolgálok – vallja Jóska bácsi.

A kisnyugdíjas egész életében keményen dolgozott a földeken. Felsorolni sem lehet, hányféle telket művelt már. A mai napig minden nap hajnalban kel, veteményest művel és állatokkal is foglalkozik.
– Sokat dolgoztam, de éltem is. Ha a kocsmába bementem, ott is mindig bőséges borravalót adtam. Szeretek segíteni azokon, akik rászorulnak, és az a filozófiám, ha az ember szívesen ad, az mindig megtérül – teszi hozzá a jólelkű nyugdíjas.

Tarnaméra polgármestere elmondta: nagyon meghatódtak az idős férfi felajánlásán.
– A pénzt egyelőre egy elkülönített számlán tartjuk. Folyamatosan pályázunk, hogy felújíthassuk az épületet, de az 160 millió forintba kerülne. Jóska bácsi adományából a nyílászárókat szeretnénk kicserélni – mondta Timár László.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top