Aktuális

Európa legszebb meleg férfija

"Mindegy, hogy az én szépségeszményembe hogyan passzol Giulio Spatola, de az látszik, tisztában van a szerepével járó felelősségekkel" – kommentálja a legszebb európai meleg férfiról szóló hírt Winkler Nóra.
Európa legszebb meleg férfijaJennifer Lopez lett a világ legszebb nője

A hír: Egy 26 éves olasz férfi, Giulio Spatola lett Európa legszebb meleg férfija. A megmérettetés rengeteg rendőr és csendőr kíséretében zajlott szombaton. A sajtó képviselőit kizárták az eseményről, a helyszín bejáratát méretes testőrök védték. A klubbal szemben vonultak fel a rendfenntartók, hogy a Mister Gay Europe döntője incidensek nélkül érhessen véget. Az esemény végül zökkenőmentesen lezajlott, a legszebb meleg férfinak egy producert és hotelmenedzsert választottak. A két „udvarhölgy” a 25 éves svéd származású Christo Willesen és a 27 éves ír Barry „Baz” Francis Gouldsbury lett. 

Különvélemény Winkler Nórától
Európa legszebb meleg férfijaKülsőségeiben sokban hasonlít egy meleg szépségverseny a megszokottabbhoz, ahol szép lányok versenyeznek a címszalagért. Testek vonulnak, szép arcok, berakott hajak, csillog a bőr, és díszes az a kevéske ruha, amit a versenyzők felvesznek a körökre. Míg azonban egy női szépségverseny nagy tétje, hogy tud-e valami érdekes hobbival – nyelveket tanulok, szeretek úszni, érdekel a világbéke – szolgálni a valahányadik helyezett, a Gay Europe-nál másért is kiáll, aki színpadra lép.

Nem vagyok meleg férfi, így mindegy is, hogy az én szépségeszményembe hogyan passzol, ha passzol Giulio Spatola, de az látszik, tisztában van a szerepével járó felelősségekkel. A verseny oldalán megnéztem a kisfilmjét, amiben idézeteket vágott össze politikusok nyilatkozataiból, Berlusconitól kisebb radikális pártok vezetőiig, aki arról beszélnek, hogy Olaszországban sose lesz olyan értéke egy meleg kapcsolatnak, mint a családnak, amíg ő hatalmon van – mondta az amúgy szexbotrányaiba lassan belefulladó miniszterelnök –, melegek nem fogadhatnak örökbe, másvalaki pedig kifejti, ha választani kell egy buzi és egy náci között, inkább legyen az utóbbi.

Vannak, akik azon meditálnak – 2011 van! –, hogy ki kéne gyógyítani ezeket valami módon a betegségükből, és így tovább. Jön a mindenféle rasszista, homofób, ostoba baromság, és Berlusconi egy tömegrendezvényen beszélt, az összegyűltek hallhatóan nagy megelégedésére. Giulio a verseny előtt elment egy tévéműsorba, és nekem nagyon tetszik, hogy nem arról mesélt, mennyit edz, hogy formában legyen, vagy hogy ki fogja oldalt kinyírni a haját és ki szponzorálja a flitteres dresszét, hanem hogy azt gondolja, ő ezen a versenyen a hazáját képviseli, és tessék végiggondolni, hogyan néz ki ez az ország. Mit mutat magáról, Európa közepén, hogyan vélekedik a sokszínű társadalmában élő kisebbségekről. Giulio, most hogy nyert, lehet hogy válogathat a modellfelkérések között, biztosan megkeresik márkák is, akik a meleg közösség számára állítanak elő különféle termékeket, szóval lehet hogy elkezdi learatni a külsejének szóló lehetőségeket, de az látszik rajta, ahogyan beszél, amilyen a filmje és az attitűdje; nem fog elszállni mondjuk az energiaital-promóciók között, ez a pasi komolyan gondolja a harcát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top