Vajas tésztában sült vaníliás gyümölcsök |
Hozzávalók:
- 2 csomag előhűtött vajas tészta
- 1 csomag pudingpor
- 0,5 l tej
- 15 dkg cukor
- piros gyümölcsök (szeder, málna, eper, ribizli)
- 1 tojás
A pudingport másfél dl hideg tejjel, valamint a cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A vajas tésztából egyforma négyszögeket vágunk. Mindegyik közepére teszünk egy kanál pudingot és pár szem friss gyümölcsöt. A négy sarkát felhajtjuk, és kissé összenyomjuk. Megkenjük felvert egész tojással és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Kossuth diós kifli |
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 24 dkg Nagyi titka búzafinomliszt
- 24 dkg vaj
- 24 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált dió, só
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot is. Miután összedolgoztuk, kanalanként belekeverjük a Nagyi titka búzafinomlisztet is. A tojásfehérjéből, egy csipet sóval kemény habot verünk, és két-három részletben hozzáadjuk a tésztához. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és a tetejét megszórjuk darált dióval. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt megsütjük. Miután kivettük a sütőből, fél órát pihentetjük, majd pogácsaszaggatóval félholdakat szúrunk ki belőle.
Kókuszos-csokis süti |
Hozzávalók:
6 db tojás
12 dkg Nagyi titka búzafinomliszt
12 dkg porcukor
1 kk sütőpor
2 ek kakaópor
kókuszreszelék
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 4 dl tej
A bevonóhoz:
- 1 ek kakaópor
- 1 dl víz
- 2 dkg vaj
A tojásfehérjéből, a cukor kanalankénti hozzáadásával, kemény habot verünk. Utána egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd kanalanként a sütőporral elkevert Nagyi titka búzafinomlisztet is. Legvégül beleszitáljuk a kakaóport is. Vajazott, lisztezett tepsibe (kb. 22×30 cm) öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belőle.
A pudingport egy dl hideg tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk és állandó keverés mellett hozzáöntjük a pudingporos tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Gépi habverővel vajat a cukorral habosra keverjük, majd összedolgozzuk a pudinggal. Egy-egy karika közé vastagon krémet kenünk, majd bekenjük az oldalát is. Megforgatjuk kókuszreszelékben és egymás mellé állítjuk. A kakaót a vízzel és a vajjal sűrűre főzzük. Miután kissé kihűlt, a sütik tetejét megkenjük vele. Érdemes előző nap elkészíteni.
A cikk nyomtatásban az e heti Nők Lapjában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Készíts húsvéti díszeket – Adunk sablont hozzá!
- Neked ki az első? A partnered vagy a gyereked?
- Szerintem a magyarok…
- Húsvéti percek
- A pelenkázást is szívesen vállalom
- Az első randevútól az esküvőig
- Elhidegült tőlem a párom. Mit tegyek?
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!