Aktuális

Ötéves a legifjabb, 480 kilós a legkövérebb – rekorder édesanyák

Sok nő számára okoz fejtörést, vajon mikor jön el az ideje a gyermekvállalásnak. A húszas évek elején érdemes belevágni, vagy még negyvenen túl sem késő? Rekorderek ezen a területen is vannak – lássuk a világ legfiatalabb, legidősebb és legkövérebb kismamáit!

Ötévesen lett anyuka a perui kislány
Az ötéves és hét hónapos, perui származású Lina A legdurvább anyukákMedinát szülei azért vitték orvoshoz, mert óriásira nőtt a hasa. A család eleinte azt hitte, a lánynak valamiféle daganata van – kiderült azonban, hogy Lina hét hónapos terhes.
Az eset a harmincas évek végén történt, Lina azonban a mai napig minden idők legfiatalabb anyukájának számít. Esete az orvosokat is megdöbbentette: Lina állítólag már két és fél évesen (mások szerint nyolc hónaposan) menstruált, gyermekét pedig az agyalapi mirigy betegsége miatt kialakult hormonzavara miatt volt képes kihordani (a 2,7 kilós Gerardót császármetszéssel szülte meg). Gerardót abban a hitben nevelték, hogy Lina a nővére, a gyermek azonban már tízévesen rájött az igazságra. Lina egyébként életkorának megfelelően sokkal szívesebben játszott a babáival, mint hogy fiával törődött volna…
Hogy ki volt a gyerek apja, sohasem derült ki. Lina apját erőszak és vérfertőzés vádjával letartóztatták, később azonban felmentették a vádak alól. A nő csak jóval később, 1972-ben (harminckilenc évesen) szülte meg második gyermekét. Minden idők legfiatalabb anyukája jelenleg hetvennyolc éves, és férjével Peru fővárosának „Little Chicago” nevű szegénynegyedében él.

Hetvenévesen akart „örököst”

Forrás: babble.com
Forrás: babble.com

Az indiai hetvenéves korában adott életet ikreinek, egy fiúnak és egy lánynak. Az idős asszonynak ekkor már két felnőtt lánya és öt unokája volt, Omkari és férje azonban szerettek volna egy fiút, egy kis „örököst” is maguk után hagyni. Hogy a lombikkezelésre legyen elég pénzük, Omkariék eladták a jószágaikat, a földjüket jelzáloggal terhelték, és kölcsönt is felvettek. Az ikrek végül a vártnál korábban, de egészségesen látták meg a napvilágot – a kisfiú mellé azonban a család még egy „éhes szájat”, egy kislányt is kapott (mivel Indiában a lányokkal a mai napig komoly hozományt kell adni, a fiúknál ők sokkal kevésbé értékesek).
Az Omkari előtti csúcstartó a román Adriana Iliescu volt – ő hatvanhat évesen adott életet a kislányának, és néhány évvel korábban szintén hatvanhat évesen szült a brit Elisabeth Adeney is.
Bár az orvosok óva intik a nőket attól, hogy negyvenéves koruk felett gyermeket vállaljanak (nagyobb az esélye a születési rendellenességek kialakulásának, de a halálos kimenetelű komplikációk fellépésének is), különböző okok miatt ma már sokan szülnek idősebb korukban. Az utóbbi hetekben a magyar sajtóban is felbukkant a téma: sokat lehetett hallani az ötvenkét éves Fehér Anna színésznő állapotáról, néhány éve pedig az akkor negyvenöt éves Jakupcsek Gabriella és a negyvenkét évesen gyermeket vállaló Szulák Andrea döntése osztotta meg alaposan a közvéleményt.

457 kiló szeretne lenni a legkövérebb anya

worldmustbecrazy.blogspot.com
Forrás:worldmustbecrazy.blogspot.com

Donna Simpson 2007-ben 273 kilósan adott életet adott gyermekének – a császármetszésnél akkor harmincfős orvosi személyzet segédkezett. Bár Donna ezzel elnyerte a „világ legkövérebb szülő nője” címet, az asszonynak mindez nem elég: ő 457 kg-ra szeretné felhizlalni magát, hogy valóban ő legyen a legkövérebb nő a világon. Bár az asszony már ma is csak pár lépést képes önállóan megtenni, egyébként pedig motoros kerekes székkel közlekedik, kitartóan küzd a céljáért. Hogy a nagy étvágya kielégítésére (napi tizenkétezer kalóriát fogyaszt) elegendő pénze legyen, az asszony egy olyan weblapot üzemeltet, ahol rajongói fizetnek azért, hogy az ő étkezését nézhessék.  
Tragikus a története annak a nőnek, aki terhessége ideje alatt hízott 180 kilósra. Bár Renee Williams már gyerekkorában is túlsúlyos volt, tizenöt éves korában férjhez ment, egy évvel később pedig meg is született a kislánya, Mirina. A terhesség után az asszony nem tudta összeszedni magát, és bánatában 480 kilósra hízott. Renée végül huszonkilenc éves korában halt meg – egy gyomorszűkítő műtét után ugyanis komplikációk léptek fel, és az asszony szíve nem bírta a terhelést.

 A legdurvább anyukákA nők édesanyjuk betegségeit öröklik

Huszonhétszer szült, hatvankilenc gyereknek adott életet
1725 és 1765 között huszonhét alkalommal szült egy Moszkva környéki parasztasszony. Bár ez a szám már önmagában is nagyon soknak tűnik, a java még hátravan: az asszony ugyanis négyszer szült négyes ikreket, hétszer hármas ikreket, és tizenhatszor ikreket, így összesen hatvankilenc gyermeknek adott életet – közülük pedig hatvanheten még a felnőttkort is megélték. Napjainkban a chilei Leontina Santina tartja a rekordot: ő összesen hatvannégy gyermeket szült, ám közülük csak ötvenötöt anyakönyveztek. Leonita 1999-ig a Guinness Rekordok Könyvében is szerepelt, később azonban „kisorolták” a rekorderek közül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top