Aktuális

Felhozták az első holttestet a lezuhant Air France-gép roncsából

A repülő üléséhez csatolva találták meg az első holttestet az Air France légitársaság csaknem két éve lezuhant gépének roncsainál. A test maradványait csütörtökön hozták fel. A 2009 júniusi légi szerencsétlenségben magyar utasok is életüket vesztették.
Felhozták az első holttestet a lezuhant Air France gép roncsábólElhunyt a repülőgépek fekete dobozának feltalálója

Felhozták a tengerből csütörtökön az Air France 2009-es légi katasztrófájában meghalt egyik áldozat holttestét – közölte a francia csendőrség. Egy francia kutatócsoport szerdán kezdte meg a francia légitársaság 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartó, majd útközben az Atlanti-óceánba zuhant járata halott utasainak kiemelését.

Felhozták az első holttestet a lezuhant Air France gép roncsából„A két évig vízben, 3900 méteres mélységben a repülőgép egyik üléséhez csatolva maradt holttest rossz állapotban van” – olvasható a közleményben. A kutatók mintegy száz holttestet találtak, de állapotuk miatt valószínűleg alig egy tucatnyit tudnak a felszínre hozni.

A kiemelt holttestről vett szövettani mintát a jövő héten Franciaországban megvizsgálják, hogy kiderüljön, lehetséges-e egyáltalán az áldozatok azonosítása.

Az AF 447-es járaton 228 személy, köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar utazott. A katasztrófát senki sem élte túl.

A mai napig nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta az Airbus A330-as tragédiáját, miután nagy magasságban viharba került. A repülési adatokat rögzítő fekete dobozt nemrég megtalálták, jó állapotban van, így a kutatók azt remélik, hogy ezek alapján végre fény derülhet a katasztrófa okaira.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top