Aktuális

Megdőlt a hidegrekord!

Több mint száz éve nem volt annyira hideg a fővárosban május elején, mint az elmúlt hajnalban. Az országos rekord is megdőlt, egy Nógrád megyei településen mínusz fokokra ébredhettek.
Megdőlt a hidegrekord!


A Nők Lapja Café időjósa minden pénteken jelentkezik a hétvége várható időjárásával.

Péntekre virradóra megdőlt az országos és a budapesti hidegrekord. A legjobban a Nógrád megyei Zabaron fázhattak, itt mínusz 4,2 fokot mértek a hajnali órákban.

Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint az eddigi május 6-i országos hidegrekordot szintén Zabaron mérték még 1999-ben, akkor mínusz 1,9 fok volt. Most mínusz 4,2 fokot mértek ugyanott, és az ország további nyolc pontján rögzítettek még az 1999-esnél alacsonyabb hőmérsékletet.

Budapesten több mint százéves rekord dőlt meg, péntek hajnalban Ferihegyen 1,3 fokot mértek. A korábbi rekord 1,8 fok volt, amelyet még 1886-ban rögzítettek.

A meteorológus szerint nem kizárható, hogy szombatra virradóan is dőlnek meg hidegrekordok, mivel az elkövetkezendő napokban jelentős változás nem lesz az időjárásban. Az éjszakák hasonlóan hidegek lesznek, nappal pedig többórás napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, csapadék nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top