Aktuális

Megéri egyszerre több munkahelyet bevállalni?

A napi 8 órás műszak után sokan nem haza, hanem egy újabb munkahelyre rohannak. Tényleg ez lenne az egyetlen megoldás, ha nyaralni akar a család vagy új tévére van szükség?
Megéri egyszerre több munkahelyet bevállalni?
Ahol jó nőnek lenni – melyik a legjobb női munkahely?

Ma a mellékállások reneszánszát éljük – jelenti ki Jónás Péter, egy fővárosi munkaerő-közvetítő iroda vezetője, aki szerint a jelenség mindig is része volt a magyar munkaerőpiacnak. A dolgozó emberek számára az a legegyszerűbb megoldás a pénzügyi problémákra, ha pluszmunkát vállalnak, amelynek bevételéből kitömhetik az egzisztenciájukon keletkezett réseket – állapítja meg a szakember, aki szerint a két munkahely okozta dupla teljesítmény konzekvenciáival viszont kevesen számolnak. Ez jelenti a legnagyobb problémát, hogy csak a bevételnövekedést számolják, a beinvesztált szellemi vagy fizikai erőt figyelmen kívül hagyják – hangsúlyozza Jónás Péter.

Két munkahelyen a maximumot teljesíteni

Megéri egyszerre több munkahelyet bevállalni? Csatári Gabriella gimnáziumi tanárnő, magyar és irodalom szakos. Tizenkét éve rendelkezik másodállással, ami homlokegyenesen más szegmensben van, mint a főállása. Egy előkelő francia étteremben vagyok szakács délután öttől este tízig, esetleg éjfélig, ha a vendégek úgy kívánják – mondja mosolyogva Gabriella, aki teljesen autodidakta módon tanulta ki a francia konyha mesterfogásait. – Tizenkét éve sem fizették túl a pedagógusokat, ezért ha a két gyermekemnek elfogadható körülményeket akartam teremteni, mellékállásra volt szükségem – folytatja a beszámolóját a tanárnő, aki nagyon szeretett főzni, ösztönösen érezte a fűszerek arányait, az összetevők harmóniáját, amit könnyen igazított a francia nemzet ízeihez. – Mindkét állásom szerelem – szögezi le Gabriella. – Mindkét helyen maximális teljesítményre törekszem, amit az iskolában is, a konyhában is a felelősségérzetem, a bizonyítási vágyam generál – állapítja meg Gabriella.

Tóth Gábor informatikai fejlesztőmérnök, de van saját vállalkozása is, ami játékprogramok kiskereskedelmére szakosodott. Gábor sokszor van elveszve abban, hogy hová tegye a hangsúlyt, melyik állásában nyújtson többet, tegye oda jobban, erősebben magát. Véleménye szerint olyan nincs, hogy valaki egyszerre két helyen ugyanúgy helytálljon. Ezt csak gazdasági kényszerből, csak a pénz miatt teszik az emberek, nem azért, mert jó a lelküknek, az érzéseiknek a pluszmunka.

A cikk folytatásáért kattints!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top