Aktuális

Hogyan tanulhatnak meg spórolni a fiatalok?

Neked van megtakarított pénzed? Mire gyűjtesz? Az iskolában vajon tanítják, hogyan kell spórolni? Egy biztos: a takarékoskodást sosem lehet elég korán kezdeni. A középiskolások számára létrehozott Pénzügyi Oktatási Programról dr. Várhegyi Évát, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnökét kérdeztük.

A Pénzügyi Oktatási Program keretében középiskolákban a pedagógusok olyan pénzügyi ismereteket adnak át, amelyekre napjainkban szüksége lehet a fiataloknak – nyilatkozta a CaféTV-nek dr. Várhegyi Éva a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke. Míg régebben a népszerű takarékbélyeg program állt rendelkezésre ahhoz,  hogy a diákok megtanuljanak a pénzzel bánni és felismerjék a takarékosság és megtakarítások jelentőségét a XXI. században ennél átfogóbb ismeretek terjesztésre van szükség. A pénzügyi nevelés terén így a fiatalok nemcsak az otthon látott mintákat tudják követni, de iskolai kereteken belül is lehetőségük van arra, hogy megismerkedjenek a pénz kezelésének alapjaival, a pénzügyi szolgáltatásokkal, az ezek által nyújtott lehetőségekkel és a lehetséges kockázatokkal. De a program arra is alkalmas, hogy felhívja a figyelmet a felelős gazdálkodás és  a megtakarítások fontosságára.  

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával.

Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top