Aktuális

Köztéri pisilés csak haladóknak

A nyári hőségben egyre többet iszunk. A felét ugyan kiizzadjuk, de a többitől a szokásos módon szabadulnánk meg. A köztéri vécék azonban a hiánycikknek számítanak. Ha pedig mégis találunk, akkor legszívesebben azt kívánnánk, hogy bár ne ittuk volna meg azt a sok vizet. Daniella kiakad a közvécéken.

Daniella kiakad a közvécékenSzeretek esténként beülni egy félig nyitott, félig zárt, sokak által látogatott belvárosi helyre, és meginni egy-két fröccsöt, kevés borral, sok szódával. Ami pont arra jó, hogy 20 perccel az utolsó korty után kínzó vágyat érezzek arra, hogy elrohanjak mosdóba. Az akció azonban sok esetben közel sem annyira egyszerű, ahogy gondolnám, ugyanis ha a belső zárt térben valamilyen fizetős rendezvény van, akkor marad a kinti vécé, belépő nélkül ugyanis nem lehet bemenni. A kinti vécé pedig pont olyan, mint a nyári fesztiválokról ismert konténervécék. Ráadásul összesen egy ilyen vécét sikerült felállítani, ami elég sovány vigasz az Erzsébet téren italozó ifjúságnak. És ugye azt már mondanom sem kell, hogy a mobil mellékhelyiség mellett ott ül a szigorú vécésnéni, aki ugyan ha kötelezővé nem is teszi a fizetést, de pironkodik, ha anélkül távozunk. 600 forintos fröccs mellett nem ciki ez az egész?

Napi 2-3 liter folyadék

Ennyit kellene meginnunk naponta. Nincs olyan nyári híradó vagy meteorológiai jelentés, amelynek a végén ne hívnák fel a figyelmet a megfelelő folyadékbevitel fontosságára. Így aztán iszunk, izzadunk, és pisilnénk. De hova? Az utcán bringázva vagy sétálva három dolgot tehetünk. Vagy bemegyünk egy bevásárlóközpontba, vagy kifizetünk a vécézésért egy százast valamelyik olyan gyorsétteremben, ahol erre van lehetőség, vagy fapofát vágva belógunk az egyik szállodába, és az ottani makulátlan mosdóban könnyítünk magunkon. Közterületen lévő nyilvános mellékhelyiséget senki ne keressen! Még ha talál is, abban ugyan nem lesz köszönet. Száötvené’ pisilhetünk kedvünkre, amiért csatakos szappant ’82-ből, nedves frottírtörölközőt és egyrétegű WC-papírt kapunk, és akkor még nem beszéltünk higiéniáról és az illatról… Pazar élmény. Nem vagyok smucig, de nem túlzás ez 2011-ben? Közben meg mindenki azt szajkózza, hogy mennyire vendégszerető ország vagyunk. Persze, ha a vendégek tevék, akik a púpjukban raktározzák a vizet és havonta kb. csak egyszer ürítenek. Neked nem zavaró, hogy sokszor azon kell agyalni, hogy hol, mikor igyunk, hogy ne kelljen megküzdeni a közvécé-pisilés-higiénia Bermuda-háromszöggel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top