Aktuális

HIV-vírussal fertőződhettek meg a katonák

HIV-vírussal vagy más, vér útján terjedő betegséggel is megfertőződhettek ausztrál katonák az Egyesült Arab Emírségekben. A hírt Für Anikó kommentálja.
HIV-vírussal fertőződhettek meg a katonákTörékeny kislányként emlékeznek a meghalt katonanőre

A hír: Kiderült, hogy az őket kezelő dubaji honvédkórházban nem megfelelően sterilizálták az orvosi műszereket és a fecskendőket.
Az ausztrál vezérkari főnök, Angus Houston vezérezredes azt mondta, a figyelmetlenség kiábrándító, de nem valószínű, hogy akár egyetlen katona vagy a hadsereggel együttműködő alvállalkozó is megbetegedhet emiatt, mivel nagyon kevés sebészeti beavatkozást végeztek az Al-Minhad bázison. „Mindezek ellenére mindent megteszünk, hogy biztosak lehessünk abban, senki nem kapott semmilyen fertőzést a gondatlanság miatt” – mondta a főtiszt.
(RTL Hírek)
 

Különvélemény Für Anikótól
Édes Lányok, bocsánat a késésért, megint elsodort az élet, egészen pontosan főpróba hete van, ez azt jelenti, hogy éjjel-nappal stb. a munka oltárán áldozom.

Mi tagadás, nem nagyon szeretnék most ausztrál katona lenni! (Egyébként semmilyen katona sem szeretnék lenni – megrögzött pacifista lévén mindenféle katonásdi idegen számomra –, de ez nem jelenti azt, hogy ne tisztelném, aki ezt a szolgálatot hivatásszerűen = hittel + szívvel + lélekkel végzi.) Különösen olyan katona nem, aki Dubajban szolgált, és az Al-Minhad bázison kellett rajta orvosi beavatkozást végezni! Milyen érzés lehet akárcsak pár óra hosszat latolgatni, hogy valaki megfertőződött-e HIV-vel, vagy sem? Hogy bekövetkezett-e az elképzelhetetlen? Ha nem, óriási megkönnyebbülés, de ha mégis??… Akkor mit lehet tenni? Mit tehet a katonáiról oly nagyvonalúan gondoskodó ausztrál hadsereg, amelynek még a hepatitisz-B elleni oltásra is van gondja? Kártérítést ajánl fel? De hát igazából nem ő okozta a tragédiát. Egyáltalán mekkora összeg képes enyhíteni ezt a kárt? Meg lehet fizetni azt, ha valaki egy vakbélműtét vagy egy injekció miatt lesz halálos beteg? Az is borzasztó, hogy egy nyomorult kábítószerfüggő lesz AIDS-es saját óvatlansága miatt, de az már szinte „groteszk”, ha egy vasfegyelemben élő katona. Mennyibe kerül egy elrontott élet? Családtagjainak elrontott élete, fájdalma?
Jó, nem kérdezek többet, mert teljesen értelmetlen!

HIV-vírussal fertőződhettek meg a katonák

 

Egyébként tökéletesen értetlenül állok a tények előtt, annyira ellentmondásosak.
Szóval az a hadsereg, ahol a törődés olyan magas fokú, hogy különböző védőoltásokra, tehát preventív intézkedésekre is futja, hogy nem tudta megelőzni ezt a csúfos történetet?
Miért nem mérték fel majdani állomáshelyük kondícióit, az Al-Minhad bázis egészségügyi felszereltségét, higiénés viszonyait?
A másik, amit meg végképp nem értek, hogy abban az országban, ahol dúskálnak az olajban és ennek köszönhetően a pénzben is (és igazság szerint jó dolgukban már azt sem tudják, mit csináljanak: irtózatosan giccses luxushoteleket építenek, meg pálmafa alakú lakótelepet, hová máshová, mint a tengerbe, ízlésehagyott, hülye milliomosoknak – holott ennél sokkal értelmesebben és hatékonyabban is befektethetnék a milliárdjaikat), ahol minden egyes nagykorúságát elért férfi 6–800 000 forintnak megfelelő apanázst kap havonta az államtól anélkül, hogy ezért a kisujját is mozdítani kellene, szóval, egy ilyen országban hogy lehet ennyire – hogy úgy mondjam – ótvar egy katonai támaszpont?! (Jómagam azt gondoltam volna, hogy Dubajban egy ilyen stratégiailag fontos helyen egy sci-fi film díszleteire emlékeztető high-tech kórházban, ahol még a padló is steril, a világ legjobb orvosai unatkoznak csúcsfizetésért, és a nagy ritkán be-betévedő páciens egészségesebben és fittebben távozik, mint amilyen 10 évvel azelőtt volt.)
Summa summarum: nem leszek katona! (Sokkal inkább tűzoltó vagy vadakat terelő juhász.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top