nlc.hu
Aktuális
Tésztamánia – Tamással sülve-főve

Tésztamánia – Tamással sülve-főve

Nagyanyáinknak még természetes volt, hogy otthon gyúrt tésztából készült a széles metélt vagy a csusza, aztán jöttek a csomagolt száraztészták. Amelyek szintén nagyon finomak, de ha igazán izgalmas ízekre vágyunk, talán egyszer megpróbálkozhatunk az otthon készített tésztával.

Manapság már olyan tipp-topp gépeket is kaphatunk, hogy akár bele is szerelmesedhetünk a gyúrt tészta készítésébe, legalábbis egyik-másik gasztroblogger lelkesedéséből ez olvasható ki. Szerkesztőségünk nőtagjai még győzködik magukat, de ami késik…

                                                       Padlizsános-cukkinis széles metélt


Tésztamánia - Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • olívaolaj, só
  • 10 dkg pecorino sajt
  • oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg széles metélt

A zöldségeket apró kockára vágjuk és az egész gerezd fokhagymával együtt megpirítjuk. Sózzuk és megszórjuk oregánóval. A fokhagymát kidobjuk belőle. Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, és a zöldségekhez adjuk. Nagyon kevés tésztafőző vízzel összeforgatjuk, majd pecorino sajtot reszelünk a tetejére.

                                                                Paprikakrémes gnocchi

Tésztamánia - Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 3-4 szál kakukkfű, só, olaj
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fekete bors

A paprikát serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. Zacskóba tesszük, szorosan lezárjuk és 10 perc elteltével lehúzzuk a héját. A húsát a tejszínnel együtt leturmixoljuk. A hagymát finomra vágjuk, és a kakukkfű leveleivel együtt kevés olajon megfuttatjuk. Ráöntjük a paprikás tejszínt és felforraljuk. A gnocchit kevés sós vízben kifőzzük, és a mártásba szedjük. Ha szükséges, kevés főzővízzel hígíthatjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott kecskesajtot és megszórjuk frissen őrölt fekete borssal.

                                                                    Gombás csusza

Tésztamánia - Tamással sülve-főveHozzávalók:

  • 25 dkg csuszatészta,
  • 30 dkg fehér és barna csiperke
  • 4 dl tejföl
  • olaj, só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg Pannónia sajt

A gombát felszeleteljük, és kevés zsiradékon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a tejfölt. A tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és a gombás tejfölhöz adjuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és belereszeljük a sajtot.

 

 

Tésztamánia - Tamással sülve-főveA cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Tamással sülve-főve
  • Te hol keresel szerelőt?
  • Férfi-nő szótár 
  • Nők a szűrővizsgálatokon
  • Kire ütött ez a gyerek? 

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top