Aktuális

Kidobott patkány harapott meg egy óvodást

Házi kedvencként tarthatták, majd kidobhatták azt a fehér patkányt, amelyik megmart egy óvodást hétfőn. Fontos, hogy a gyerekeket figyelmeztessük arra: soha ne fogjanak meg idegen állatot!

Nem kell minden madárfiókát megetetni

Fehér patkány harapott meg egy kisgyermeket egy szegedi óvoda udvarán – közölte hétfőn az Orpheus Állatvédő Egyesület. A szegedi ebrendészet munkatársai befogták az állatot, és megfigyelésre karanténba helyezték. Az állat nagy valószínűséggel nem veszett, így a kisgyermeknek nem kell kockázatoktól sem mentes oltássorozaton átesnie.
Kidobott patkány harapott meg egy óvodást
Az egyesület közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy a fehér patkány az állatkereskedések egyik kedvence, bárki bármikor néhány száz forintért megvásárolhatja. Nagy valószínűséggel a harapós állatot is a tulajdonosa unta meg és tette ki az utcára.

A gyerekeket fel kell világosítani, hogy az utcán látott idegen állatokhoz egyáltalán ne, vagy csak kellő körültekintés mellett nyúljanak – áll az egyesület közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top