nlc.hu
Aktuális
Híres politikusfeleségek

Híres politikusfeleségek

Minden sikeres férfi mögött áll egy erős asszony – tartja a mondás. Most őket mutatjuk meg, azokat a feleségeket, akik gyakran ismertebbek, mint politikus férjük, de szinte minden esetben nagyobb népszerűségnek örvendenek náluk. Mi a titka Maria Shrivernek, Carla Bruninak és Michelle Obamának?

              Nicolas Sarkozy felesége, Carla Bruni – Francia botrányhősnő az Elysée-palotában

Híres politikusfeleségek „Mindketten megérdemlik egymást!” – summázta a francia bulvár, amikor Nicolas Sarkozy Carla Brunival kötötte össze az életét.
Sarkozy mindig is nagy nőfaló hírében állt, szinte nincs hét, hogy ne cikkezne arról a sajtó, hogy az elnök szeretőt tart. No de az olasz származású Carla is megéri a pénzét. Jó nevű francia és svájci intézetekben nevelkedett, majd 19 évesen kitört a család által diktált szigorból: modell, zeneszerző, énekesnő, és legfőképpen botrányhős lett. Feltételezett szeretőinek névsora megtöltené ezt az oldalt, és ami azt illeti, a következőt is. Hogy csak hármat említsünk közülük: Mick Jagger, Eric Clapton és Donald Trump. „Szerelmes természet vagyok! Megtehetem” – nyilatkozta Carla. Az asszony egyébként második gyermekével várandós.

Mit tesz politikusfeleségként?
Férjét csak azokra a protokolleseményekre kíséri el, amelyekre feltétlenül muszáj, de egy kijelentésével szép kis botrányt kavart. 2007-ben, amikor férjét köztársasági elnöknek választották, állampolgárság hiányában ő még nem szavazhatott. „Ha szavazhattam volna, a másik jelöltre voksolok, mert nem tetszik a jobboldaliak bevándorlókkal szembeni magatartása!”

SZAVAZNA A FÉRJÉRE?
Nem valószínű!

              Arnold Schwarzenegger felesége, Maria Shriver – Politikai tanácsokat adott férjének

Híres politikusfeleségek „A feleségem, Maria demokrata. Erre úgy gondolok, mint múló betegségre, majd meggyógyul” – igencsak erős szavak ezek egy szerető férjtől. Maria Shriver a híres demokrata politikusdinasztia, a Kennedy-klán tagja, emiatt sokan szavaztak „át” a férjére. Neve csak nálunk cseng ismeretlenül. Hazájában legalább olyan híres, mint izompacsirta férje, ugyanis ő a televíziós újságírás egyik amerikai nagyágyúja, számtalan elismeréssel és díjjal a vitrinjében. Hat bestsellert írt, rossz nyelvek szerint házasságáról, annak válságáról és a válási hercehurcáról írja meg a hetedik, minden eddiginél sikeresebb kötetét.

Mit tett politikusfeleségként?
Ő az egyik legnépszerűbb kormányzófeleség az USA-ban. Rengeteget tett a kaliforniai és amerikai nők helyzetének javításáért. Ráadásul Arnold egyik szeretője szerint Maria a megcsalásokról is végig tudott, de okos Kennedy lányként hallgatott, hogy így támogassa férje karrierjét.

SZAVAZNA A FÉRJÉRE?
Nem, semmi esetre sem!

     Barack Obama felesége, Michelle Robinson – Ő véleményezi elsőként a törvénytervezeteket

Híres politikusfeleségek Carla Brunihoz képest kifejezetten hétköznapi életet él Michell Obama. Az asszony már kislányként is ügyvédnek készült, hogy „megvédje a gyengéket a gonoszoktól” – mesélik gyerekkori barátnői.
Az álom valóra vált, Michelle az Egyesült Államok két neves egyetemén, a Harvardon és a Princetonon tanult jogot, majd hazatért Chicagóba, és a polgármesteri hivatalban vállalt tisztviselői állást. Itt találkozott Barack Obamával, akivel 1992-ben házasodott össze. Két gyermeket szült, és teljesen botránymentes házasságot tudhat magáénak. Férjét folyamatosan támogatta politikai kampányaiban, sőt a kampánygyűléseken ő maga is rendszeresen tartott beszédeket. Állítólag Barack Obama minden fontos döntésről kikéri felesége véleményét.

Mit tesz politikusfeleségként?
Fehér házi pletykák szerint minden törvényjavaslatot elolvas és véleményez. Közben nyíltan kampányol jótékonysági szervezetek programjai mellett. Saját programja az amerikaiak egészségessé nevelése: a több zöldségfogyasztás és a családi sportolás népszerűsítése.

SZAVAZNA A FÉRJÉRE?
Igen, biztosan.

Híres politikusfeleségek A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Garas Dezső és Kern András a Ripacsok után újra!
  • Ki  kapjon több figyelmet a családban? 
  • Piknik a pléden  
  • Minden gyerek menjen haza!
  • Koccintsunk a nyaralásra!
  • Híres politikusfeleségek

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top