Aktuális

A nők többet aggódnak a pénz miatt

A nők több mint negyede szorong az anyagi helyzete miatt, a férfiaknak azonban mindössze 17 százaléka izgatja magát komolyabban ezen a kérdésen.

A nők többet aggódnak a pénz miatt

Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

Az amerikai Bloomberg több mint ezer ember bevonásával készült felméréséből kiderült, hogy legjobban a 30 és 44 év közötti középosztálybeliek aggódnak a pénzügyeik miatt, közülük is legtöbbet az anyukák stresszelnek. A kutatók szerint mindez a férfiak és nők közötti alapvető pszichológiai különbségekre vezethető vissza. „A férfiak egészen másképp állnak pénzügyekhez. Talán magabiztosabban is, mint kellene” – jegyezte meg Gregory Ward vezető elemző.

A kutatás fényt derített arra is, hogy bár az aggódásban a nők járnak élen, a férfiak tájékozottabban a befektetések, részvények, kötvények területén, és jobb érzékük van a pénz kezeléséhez. „A nemek között nem csupán abban mutatkozik meg különbség, hogy mennyit stesszelnek a pénz miatt, de abban is, hogy ezt hogyan képesek kezelni. A férfiak általában gyakorlatiasabbak” – magyarázta Mary Gresham pszichológus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top