Aktuális

De szép lampionok lógnak a lugasban!

Meleg nyári estéken a kertünket már teljes pompájában élvezhetjük. Fokozzuk még kicsit a látványt és a hangulatot mécsesek, lampionok, lámpások fényével! Így aztán az sem baj, ha a szentjánosbogarak éppen másfelé kóborolnak.

De szép lampionok lógnak a lugasban!Mire jó a muffinpapír?
Sok mutatós füzért vásárolhatunk, de mi is készíthetünk ilyet az épp nyári álmát alvó, kültéri, karácsonyi égősorból. Illesszünk az apró izzókra lámpaernyőnek színes muffinpapírt, hajtogatott papírvirágot, színesre festett háncslabdácskát, de még a karácsonyi gömbök is kiválóak, ha átdereng rajtuk a fény.

Vízállót vegyünk!
A faágakra, asztal fölé aggatható napelemes lampionok dekoratívak és praktikusak. A beépített akkumulátor segítségével nappali fénynél töltődnek fel, és este hosszú órákon át világítanak.
Tippünk: Érdemes vízlepergetős textilburásat választani, tovább tart, és egy-két nyári záport is elvisel.

De szép lampionok lógnak a lugasban!
De szép lampionok lógnak a lugasban!
De szép lampionok lógnak a lugasban!

Befőttesüveg csipkeruhában
A romantikus asztali lámpákhoz csorbult szélű, talpas poharainkat hasznosíthatjuk újra. A pohár kelyhe legyen elég nagy, hogy az aljára helyezett mécses lángja semmiképpen se kaphassa meg a ráhelyezett papírburát. A lámpaernyőket csomagolópapírból, színes pauszpapírból, vékonyabb kartonból hajtogathatjuk vagy alakíthatjuk tölcsérformára. A bura tetején hagyjunk nyílást, hogy a mécses lángja elég oxigént kapjon. Csipkeszegőt (rövidárubolt), csipkepapírt (hobbibolt) vagy tortapapír (papírbolt) áttört szélét használva egyszerű befőttesüvegekből is különlegesen szép mécsestartót készíthetünk.

De szép lampionok lógnak a lugasban!
De szép lampionok lógnak a lugasban!

Fontos!
Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy a mécsesek aljában jól rögzített, hibátlan üveg- vagy fémbetét legyen a gyertyák számára.

Lelőhelyek: Artvirág (www.artvirág.hu), kika (www.kika.hu), Pure Home (www.purehome.hu)

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • De szép lampionok lógnak a lugasban!Ungár Anikó és Baronits Gábor
  • Tamással Sülve-főve 
  • De szép lampionok lógnak a lugasban!  
  • Már nem olyan jó, mint régen!
  • Le szeretnék barnulni, anélkül hogy kiszáradna a bőröm!
  • „Azt akarjuk, amit Kate visel!”
  • Ki segít, ha dönteni kell?
  • A mentorom mellettem áll

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top