Aktuális

“Azt akarjuk, amit Kate visel!”

A brit királyi család legújabb tagja, Katalin cambridge-i hercegnő bölcs leckét ad a világ előkelőségeinek arról, hogy a stílusos megjelenés nem azonos a sztártervezők méregdrága darabjaival.

„Azt akarjuk, amit Kate visel!”Catherine hercegnő szuperszonikus sebességgel halad afelé, hogy tragikus körülmények közt elhunyt anyósához, Dianához hasonlóan „a nép hercegnője” legyen. Ugyanazokból az üzletekből választ ruhát magának például az Obama házaspár fogadására, amelyekben a brit középosztály is vásárol, és egy 175 fontos (53 ezer forintos) Reiss-ruhában is ugyanolyan elegáns, mint az amerikai elnök felesége a tízszer annyiba kerülő dizájner darabban.
A britek új királyi méltósága viselt már Zarát, Dieselt, LK Bennettet, Whistlest és Warehouse-t is az elmúlt hetekben, a szigetországban jelen levő nagy ruházati láncoknak a gazdasági krízis nehézségeivel küzdő vezetői pedig eksztatikus örömmel hallgatják közben a pénztárgépeik csengését. A bevezetőben említett ruhából ugyanis pár óra alatt elfogyott minden darab – ugyanúgy, mint az összes modellből, amely a hercegnő révén híressé vált. A britek imádják új divatikonjuk stílusát, és aki nem engedheti meg magának a Zarát vagy a Reisst, az a leghíresebb darabok Tesco-gazdaságos változatával vigasztalódhat, nagyjából 30 fontért (9 ezer forint).  

Divattörténelmet ír

A Middleton-hatás elsöprő és azonnali, már-már a hisztéria határát súrolja, és példa nélkül áll a divattörténelemben. Abból a darabból, amit Kate a régi egyetemére tett látogatáson viselt, egy londoni butik azonnal százat rendelt 50 ezer font (15 millió forint) értékben, a vásárlók pedig elözönlötték érte az üzletet.  
Az eljegyzési fotón viselt Reiss-ruhából a képek megjelenése utáni napokban percenként egyet adtak el az áruház internetes boltjában. Az egyik brit napilap becslése szerint Kate mintegy 2 milliárd fontos lökést adhat a brit gazdaságnak, és van rá esély, hogy hatása nagyobb lesz még a jövő évi londoni olimpiáénál is.

Lenyűgöző az a gyorsaság, ahogyan Kate-ből divatikon lett. Dianának évekbe telt, amíg sikerült az ízlését hasonló szintre finomítani, ráadásul ehhez a londoni vezető divattervezők diszkrét segítségét is igénybe vezette. Diana méregdrága darabokat hordott, így a stílusa nehezen volt másolható. Kate-ről azonban azonnal tudni lehet, mit visel, amint kilép az ajtón, és az internet segítségével pár perc múlva akár az egész világ házhoz szállíttathatja magának az adott darabot – feltéve, hogy elég gyorsan tud klikkelni a megfelelő internetes oldalakon.

Made in Románia

A globalizált világ átláthatóságának hála, ma már azt is tudni lehet, hol és milyen körülmények között készült az a ruha, amit Kate az Obama-fogadáson viselt. Egy bukaresti varrodában varrták olyan asszonyok, akik ezért nagyjából 1 fontot (300 forintot) kapnak óránként. Egy darabért 15 fontot (4500 forintot) fizet a varrodának a brit Reiss ruházati cég, és 175 fontért (53 ezer forintért) árulja azt Londonban, ahol a hercegnő is megvásárolta.
  

„Azt akarjuk, amit Kate visel!”
„Azt akarjuk, amit Kate visel!”

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

A legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Azt akarjuk, amit Kate visel!”Ungár Anikó és Baronits Gábor
  • Tamással Sülve-főve 
  • De szép lampionok lógnak a lugasban!  
  • Már nem olyan jó, mint régen!
  • Le szeretnék barnulni, anélkül hogy kiszáradna a bőröm!
  • „Azt akarjuk, amit Kate visel!”
  • Ki segít, ha dönteni kell?
  • A mentorom mellettem áll

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top