Aktuális

Rossz hír a strandolóknak: újabb esők jönnek

Egyik napról a másikra lett a tikkasztó kánikulából szinte őszt idéző időjárás, ráadásul további esős napok jönnek. Az viszont jó hír, hogy további heves zivatarokra, jégesőre nem kell számítani.

Csapadékos lesz az időjárás csütörtökön is, de az előző napokban tapasztalt heves zivatarokra már nem kell számítani. A hőmérséklet csúcsértéke országszerte csak 17–22 Celsius-fok körül alakul – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa, Reisz András.

Rossz hír a strandolóknak: újabb esők jönnekCsak helyenként kell arra számítani, hogy a zivatarokat kísérő szél erőssége meghaladja az óránkénti hetven kilométerest, ezért az ország közép- és nyugat-dunántúli régiójában továbbra is citromsárga riasztás van érvényben. A rövid idő alatt lehulló csapadék mennyisége az északkeleti területeken haladhatja meg a 20-30 millimétert – tette hozzá a meteorológus.

Pénteken is várhatóak záporok, zivatarok, de többször kisüt majd a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet akkor 20–27 fok körül alakul. Az előrejelzések szerint szombaton újabb csapadékzóna éri el az országot, így a hétvégén, különösen vasárnap ismét többfelé várható zápor, zivatar. A szabadságon lévőknek (is) rossz hír, hogy a jövő hét első napjaiban is csapadékos időjárásra kell számítani.

A szerdára virradóra érkező vihar az ország számos részén okozott kárt, elárasztott pincékhez, megrongálódott kéményekhez riasztották a tűzoltókat. Az esős, borongós idő ráadásul 30 fok feletti kánikulát váltott fel, szinte egy nap alatt hűlt le jelentősen a hőmérséklet, ami a szervezetünket is megviselheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top