Aktuális

Négyéves gyerekeket edzenek az aranyéremért

Kína vezetése számára presztízskérdés, hogy az ország kiemelkedően szerepeljen a nemzetközi sporteseményeken, ezért mindent megtesz, hogy kinevelje a következő bajnoknemzedéket. Talán túl sok mindent...

A dél-keleti Fuji tartományban található gimnasztikai központban több mint harminc, tizenkét év alatti gyermeket edzenek napi nyolc órában, hogy belőlük neveljék ki a következő sportbajnokokat. A gyerekeket – némelyikük mindössze négyéves – az egész tartományból válogatták aszerint, hogy mennyire tűnnek alkalmasnak arra, hogy kiemelkedő atléta váljon belőlük.

Már kevesebb, mint 12 hónap van hátra az olimpiáig, Kína pedig reméli, hogy megszilárdíthatja több sportágban is vezető helyét. Az országban több mint háromezer állami sportakadémia működik 400 ezer fiatallal. Egyiküket, Li Na, Roland Garros-nyertes teniszezőbajnokot a szocialista nevelés mintapéldájaként emlegetik.

A hazai pályán tartott 2008-as olimpián Kína 100 aranyérmet szerzett, rengeteg fiatal sportolót indított el a világhír felé. Az alábbi képek világosan mutatják, hogy ez az eredmény milyen áldozatokkal jár, és milyen súlyt helyez a következő nemzedék vállára.

Nézd meg, hogy készítik fel a gyerekeket. Katt!
Nézd meg, hogy készítik fel a gyerekeket. Katt!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top