Aktuális

Nőket zaklatott a Facebookon, börtönt kapott

Kémkedett áldozatai után, feltörte postafiókjukat, és ha szexképet talált levelezésükben, szétküldte a nagyvilágba – 4 év börtönre ítélték.
George Bronk
George Bronk

Nemcsak perverz, de rosszindulatú is volt az a 23 éves kaliforniai férfi, aki éveken át abban lelte örömét, hogy a Facebookon kémkedett ismeretlen nők után, hogy így megszerezhesse postafiókjuk jelszavát. Ha sikerrel járt, átkutatta áldozata privát levelezését, olyan képeket keresve, amiken meztelenül szerepel a postafiók gazdája. Amint ilyenre bukkant, azonnal továbbküldte a címlistában talált összes ismerősnek: a nő családtagjainak, barátainak, munkatársainak.

„Az eset ékes bizonyítéka annak, hogy az interneten ugyanolyan károkat lehet okozni a másiknak, mint a valóságban – mondta az ügyben ítéletet hozó bíró. – Aki feltöri más Facebook-profilját vagy postafiókját, az ugyanolyan, mintha betörne valaki lakásába.”

A tettes, George Bronk 4 év börtönt kapott a postafiókok feltöréséért, további 8 hónapot szexképek továbbküldése kapcsán felmerült gyermekpornó-terjesztésért. Ügyvédje szerint a férfi őszintén megbánta tetteit.

A sok nő életét megkeserítő internetes troll egy éven át, 2009 decemberétől 2010 szeptemberéig folytatta sötét üzelmeit.

Óvintézkedések a neten
  • Havonta-kéthavonta változtasd meg postafiókod és profilod jelszavát!
  • Csak azt igazold vissza ismerősnek a Facebookon, akiről valóban tudod, hogy kicsoda.
  • Ne írj ki magadról az üzenőfalra olyan adatokat, amiket amúgy nem osztanál meg vadidegenekkel.
  • Ha úgy gondolod, illetéktelen személy fért a postafiókod tartalmához, tegyél feljelentést a rendőrségen!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top