Aktuális

Ördög Nóra: Karmikus a kapcsolatunk

– Akkor már rövid hajam volt? – kérdezi a telefonban, amikor nem tudom megmondani, hogy legutóbb a férje, Nánási Pál régi fotóstúdiójában beszélgettünk-e, vagy már az újban. Ahol most is. Mert ha akkor még hosszú volt a haja, az biztosan a régiben volt. És a rövid haj új időszámítást jelent.

Ördög Nóra - Sok múlik azon, ki áll  mellettem– A váltásokhoz köti a dolgokat? Új frizura, új élet?
– Az új frizurám az első pillanattól természetes számomra. Amikor először belenéztem a tükörbe, egyszerűen én néztem vissza rám. Nagyon felszabadító élmény megtapasztalni, hogy nincs igazán jelentősége annak, mi van az ember fején. A haj csak haj, nem ettől függ az egyéniségem és a nőiességem.  

– Egészen új arcait mutatja meg, a humora is nagyon más ma, mint annak idején, amikor gyerekműsort vezetett. Tudatosan tervezte meg a váltást? 
– Amikor a Kölyökklubból átkerültem a Szombat esti lázba, a főnökeim elkezdtek következetesen Nórának szólítani és szólíttatni a korábbi Nóri helyett. Ennyire elkülönül egymástól életemnek ez a két szakasza. Ahogy egyre több műsorban dolgoztam, egyre többet tudtam a tévékamerák előtt is megmutatni abból, ami egyébként itt, belül van. És ez nemcsak azon múlt, milyen műsorokat kaptam, hanem azon is, hogy ahogy teltek az évek, egyre jobban feloldódtam a kamerák előtt.

– Mennyit segített ebben a műsorvezető-partnere?   
– Sok múlik azon, ki áll mellettem. Milyen típusú humorral piszkál engem, s arra én milyen típusú humorral felelek. Egészen mást hoz ki belőlem Balázs, mint Nagy Sanyi, Csonka Pici, Bereczki Zoli vagy Stohl Buci. Alaptulajdonságom, hogy jól tudok alkalmazkodni, kaméleon módjára tükrözöm vissza, ami a társamból árad felém. Meggyőződésem, hogy amint a civil életben, úgy a műsorvezetésben is a férfinak kell dominánsnak lenni. Az ő stílusa húzza az ívet, én ahhoz teszem hozzá a sajátomat.  
 
– Fényképezni ma már nem fényképezi más, csak a férje. Nem hiányzik az előbb emlegetett változatosság?      
– Azért ez nem mindig van így, de ha lehetőség van rá, az újságok is a kedvemre tesznek ebben. Ez olyan dolog, hogy ha a családban volna egy fodrász, nem mennék máshová hajat vágatni. Nem megy el idő az egymásra hangolódásra, a férjem látja bennem, amit látni kell. És ez a találkozásunk első másodpercétől így van.

– Minden jó kapcsolatnak ez a kulcsa, fotózástól függetlenül is. Hogy annak lássuk a másikat, aki valójában.
– Egy címlapon nyilván a legszebb arcomat igyekszem megmutatni, de a férjem rengeteg másfajta képet is készít rólam. A múlt héten készült például egy, amelyen pár perccel ébredés után kint állok a teraszon, a hajam összevissza áll, a szemem még picit be van dagadva. Szerintem borzasztó. Kértem, hogy töröljük, de ő azóta azt a képet nézegeti, hogy milyen gyönyörű vagyok rajta. Ő lát benne valamit, amitől számára az a legszebb kép, amit valaha rólam csinált.  

– Ezek szerint civilben is folyamatosan fényképezi?
– A férjem mindig mindent dokumentál, a fotózásra sosem un rá, a munkája a szenvedélye, akár mániának is nevezhetjük. A kapcsolatunk többek között emiatt is karmikus. Én nyilván nem véletlenül választottam a műsorvezetői hivatást, ahol megmutatom magam. És van a férjem, aki lát és láttat engem a képeivel, s akinek lételeme, hogy mindig legyen kéznél számára egy modell, egy múzsa, akit fotózhat. 

Ördög Nóra - Sok múlik azon, ki áll  mellettem– Egy kapcsolatban is sokat számít, akárcsak a műsorvezetésben, hogy ki, mit hoz ki belőlünk.
– Főzni korábban eszembe sem jutott, s bár most sem lett belőlem konyhatündér, ma már jó érzéssel tölt el a gondoskodás. Most jutottam el odáig, hogy erre szükségem van, de ez nagyban függ a pártól is, hogy kinek főz az ember. Ma már egyértelmű számomra, hogy én gondoskodom arról, este legyen valami az asztalon. A következő lépés, ameddig el szeretnék jutni, hogy életben tudjak tartani egy szobanövényt.

– Mi hiányzik hozzá?
– Valószínűleg a több otthon töltött idő. Nyilván ez lesz a következő lépés, hogy a hangsúly eltolódik az otthon felé. Nem tudom, miért tűnik egyszerűbbnek egy kutyáról gondoskodni. Pityu egyáltalán nem jelent terhet, pedig rövid időre sem lehet őt magára hagyni. Féléves korában egyszer egyedül maradt a kertben két órára. Rohantam haza, mert tudtam, hogy baj lesz. Ott ült a teraszon elhagyatva, és keservesen vonyított. Olyan volt, mint egy kétségbeesett kisgyerek. Amikor meglátott, a nyakamba ugrott, és egy órába is beletelt, amíg meg tudtam nyugtatni.

– Szakmailag van még bármi, ami hiányzik?
– Nekem már így is jóval több jutott, mint amit valaha is reméltem. Amióta a főiskola első félévében elkezdtem az RTL-nél gyakornokoskodni, mindig úgy értek utol az új és egyre izgalmasabb feladatok, hogy közben tökéletesen elégedett voltam azzal is, amit éppen csináltam.

Névjegy
• 1981-ben született Mórahalmon, ahol a mai napig fellép az amatőr színtársulattal.
• Tíz évig versenytáncolt.
• A szegedi városi televíziónál kezdte pályáját, majd az RTL Klubnál a Top of the pops, a Kölyökklub és
a Reggeli műsorvezetőjeként az egész ország megismerte.
• Többször választották az év műsorvezetőjének, az elismerést a Szombat esti láz, a Csillag születik és
az X-faktor műsorokkal érdemelte ki.
• Férje Nánási Pál fotóművész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top