Aktuális

Kiképezték emberrablók ellen Kate Middletont

A hercegnő speciális képzésen vett részt a brit hadsereg különleges alakulatánál: szakszerűen felkészítették arra az eshetőségre is, ha emberrablóktól kell megvédenie magát.

Önvédelmi képzést kapott Katalin hercegnő„A palota biztosítani akarta, hogy Kate-et új státusza ne tegye sebezhetővé. Most már pontosan tudja, hogy mit kell tennie abban az esetben, ha valami elképzelhetetlen történik” – nyilatkozta a The Sun című bulvárlapnak egy önmagát megnevezni nem kívánó forrás.

A VIP-képzés, melyen a hercegnő is részt vett, nagyon kemény: az alanyt mind szellemileg, mind pedig fizikailag felkészítik egy esetleges támadásra, beleértve azt is, hogy ha esetleg túszul ejtik: hogyan kommunikáljon fogvatartóival, vagy hogyan juttasson ki kódolt üzeneteket a külvilágba. A teljes tréning több hónapig tart, Kate azonban valószínűleg egy rövidített kurzuson vett részt. Az azonban, hogy ez pontosan hol és mikor zajlott, nem derült ki.

A képzést egyébként korábban a királyi család más tagjai, így Erzsébet királynő, Károly herceg, Diana hercegnő és – 16 éves korában – Vilmos herceg is megkapta. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top