Aktuális

485 millióba került a Parlament új díszkivilágítása

Fényes – ezt tudjuk mondani a Parlament új díszkivilágításáról, amit tegnap, este tíz órakor láthattunk először.

Sárgás, meleg fényben úszott kedd este a Parlament épülete, középtájt halvány almazöld beütésekkel – a budai rakpartról legalábbis így tűnt.

A korábbi pompához képest annyi a különbség, hogy a régi karácsonyfa fehérebb volt és részleges: csak a kupola fénylett esténként. Most az utolsó tégla is éles sárgában játszik majd, nemcsak ünnep-, de hétköznapokon is.

Nézd meg a többi fotót is!
Nézd meg a többi fotót is!

A főpróba után a premier augusztus 20-án, a tűzijáték után lesz. Azért reméljük, hajnalban valaki lekapcsolja majd a villanyt, mert számla lesz rendesen.

Illetve már van is: a beruházás nettó 485 millió forintból valósult meg, a kivitelező cég ugyanaz, amelyik a Budavári Palotát, a Művészetek Palotáját és a Nemzeti Színházat fényfüzérezte. „Ez a világítás két évvel a Parlament dunai homlokzatának felújítása után végre méltó formában emeli ki a főváros, az ország ékességét” – mondta el a kormányszóvivő. Mások azonban úgy gondolják, a világítás legalább annyira drága, mint amennyire méltó formában teszi ezt. „Energiapazarló presztízsberuházások” helyett inkább az épület energiatakarékos fűtését és egyéb energiafogyasztását kellene megoldani, hiszen az is több száz millió forintba kerül évente – vélik sokan az ellenzők közül.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top