Aktuális

Karavan Familia – Gipsy World Music

A Karavan Familia a cigány vokális hagyományok nyomán alakította ki saját stílusát, amely a négy családtag – szülők és gyermekeik – közötti emberi és zenei harmóniára épül.

Karavan Familia – Gipsy World Music A Nők Lapja Café Fesztiválra gyermekműsorral készülnek, 13 órakor, a nagyszínpadon várják a kicsiket és nagyobbakat.

A különleges családi zenekar világzenei programjában cigány népdalok feldolgozásai szerepelnek napkelettől napnyugatig, saját stílusukra formálva – így például a blues, a flamenco, a latin- és a balkáni zenei elemek is megtalálhatóak zenéjükben. A Karavan Familia 2003-as megalakulása óta egyéni ötletekkel, minőségi szemléletű feldolgozásokkal és a ma már egyre ritkább tiszta, akusztikus hangzással gazdagítja a hazai világzenei palettát.

A budapesti Karavan Familia családi zenekar alapítói, Nagy István és Farkas Ilona (a szülők) korábban a Romanyi Rota és a Romano Kokalo együttesekben játszottak. István 1998-ban közreműködött a Transglobal Underground „Rejoice, Rejoice” című lemezén, a 2006-os SZIN fesztiválon, Szegeden pedig az egész Karavan Familia vendégszerepelt a londoni zenekar koncertjén.

A házaspár 2002-ben saját zenekarával, a Karavan együttessel készített CD-t (Karavan: Gipsy Flamenco – EMI) Boban Marković közreműködésével. A Karavan 2003 végén átalakult – kibővült a zenész házaspár gyerekeivel, akik szüleik mellett szinte „belenőttek” a zenébe. István 1991-ben született, gitározik, énekel és ütőhangszereken játszik, Niki 1993-ban született, énekel, táncol és gitározik. Így született meg a Karavan Familia, amelynek első CD-je (Karavan Familia: Gipsy Crossroads – szerzői kiadás) 2006-ban jelent meg, második lemezüket (Karavan Familia: La familijaki zor / A család ereje – szerzői kiadás) pedig 2008-ban készítették el.

A Karavan Familia 2009-ben különleges crossover projektet indított a hazai könnyűzenei élet ismert előadóival. Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Czutor Zoli, Papp Szabi, Kowalsky, Krsa (PASO), Szűcs Krisztián (HS7), Tanka Balázs (Turbo), Csongor Bálint és Tilk Máté (Subscribe) dalait dolgozták fel. 2010 nyarán a Művészetek Palotájában adtak közös koncertet.

A Karavan Familia a cigány népzene tradicionális és modern formáinak felhasználásával, a hagyományos és a mai gondolkodás harmóniájával, a zenei igényesség jegyében vonultatja fel kedvenc műfajait és a cigány folklór legszebb dalait. Zenéjük nemcsak a cigány kultúra, de a család erejét, szépségét is közvetíti.

További információ a www.karavanfamilia.hu oldalon »

Karavan Familia – Gipsy World Music
 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top