Aktuális

Momentán Társulat: Fröccs

Lehet-e egy férfi egyszerre érzékeny és macsó? Lehet-e egy nő kemény főnök, de gyengéd feleség? Visszatetsző, ha egy pasi odafigyel a divatra? Vagy ha egy nő nem törődik vele? Férfiatlan dolog pasiként otthon maradni a gyerekkel? Nőietlen, ha egy lány kezd udvarolni? Mit kezdjünk a változó nemi szerepekkel és elvárásokkal, avagy mit jelent ma egyáltalán férfinak és nőnek lenni?

FröccsFérfias nők, nőies férfiak

A Fröccs című előadásban – 14 órakor a nagyszínpadon – a Momentán Társulat mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszunk a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatunk alternatív viselkedési formákat, végigjárjuk egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét. Követhetjük mindennapi hőseink útját a jövőbe, vagy éppen visszamehetünk a múltba, hogy felderítsük: mi az oka ismétlődő konfliktusaiknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáik. Az improszínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden este új darabot írnak. Célunk, hogy humorral, nyitottsággal és empátiával nézzünk rá problémáinkra.

 

Pszichológus: F. Várkonyi Zsuzsa

Játszik: a MOMENTÁN

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top