Aktuális

Párizsi az oltárról: szupermarket működik a templomban

Szupermarketté alakítottak egy régi templomépületet Bournemouthban – a lakosság felháborodott a döntésen.
Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Kívülről még mindig templomnak látszik, ám belül a színes mozaikablakok szentjei cigarettával, alkohollal és élelmiszerrel teli polcokra tekintenek le abban a bournemouthi épületben, amely egykor metodista templom volt, ám ma Tesco szupermarket működik benne.

A főhajó folyosóján, ahol egykor menyasszonyok vonultak végig, ma vásárlók lökdösik egymást az áruért – még lottószelvény is kapható.

A befektető cég különösen nagy hasznot remél az ötlettől, ám sokak szerint túl messzire mentek, amikor a három éve üresen álló templomot vegyesboltnak rendezték be, bár az tény, hogy ennek köszönhető az épület felújítása.

Dr. Bob McKinley helyi tiszteletes szerint elszomorító a dolog, de nem tehetnek semmit, hiszen eladták az épületet.
„Szégyen, hogy ez a gyönyörű épület ilyen sorsra jutott.” „Tudomásul vesszük, mivel az épület már nem kell senkinek, de azért furcsa, hogy egy templomot cigaretta, alkohol és sorsjegy árusítására használjanak.” „Az embereknek fontosabb manapság a kényelem, amit az jelent, hogy a közelben vásárolhassanak, mint az imádság és a vallás” – nyilatkoztak a helyi lakosok.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

A Tesco szóvivője nem állítja, hogy céljuk lenne másutt is vallási területen terjeszkedni, de mint mondja, a bournemouthi áruház rendkívül népszerű. A Kereskedők Egyesülete is támogatta a döntést: abban reménykednek, hogy a hely még több vásárlót vonz majd a térségbe.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top