Aktuális

NEFMI-sátor a fesztiválon

Tudás, testmozgás, közös családi móka, gyere a NEFMI-sátorba! A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a gyerekeket rajzolással és akadálypályával várja, a szülőket a tárca vezetői, szakértői kalauzolják el az oktatás, a sport, az egészségügy, a család, illetve a kultúra világába.

A NEFMI a legkisebbeket akadálypályával várja, olyan játékos feladatokkal, mint a tanköny csomagolás, gumilabdával ugrálás, kerekesszékes szlalom, versfaragás Lackfi János költővel. Az akadálypályát teljesítő gyerekeket gyümölcslével és órarenddel ajándékozza meg a NEFMI. Rajzolni is lehet a „Családok könyvébe”, az ügyes rajzolók szintén ajándékot kapnak! Fényképezkedhetsz is a NEFMI mesefalnál.

A hölgyeket fodrász és kozmetikus tanulók várják, hogy elkészítsenek egy gyors frizurát vagy egy csinos sminket.

14:30-17:30 között OEP tanácsadás zajlik a sátor előtt. Kérdezd az OEP szakértőit az alábbi témákkal kapcsolatban:
– terhességi gyermekágyi segély igénybevétele
– GYED igénylés feltételei
– biztosítási jogviszony ellenőrzése
– lombik program, inszemináció

 

A FARGER kávézóban (1054 Budapest, Zoltán u. 18.) egész nap beszélgetések zajlanak a NEFMI szervezésében. Ülj be a kávézóba, vedd igénybe az NLC menüt, és hallgasd meg az előadásokat.

11:00-12:00 Saját verseiből olvas és beszélget a közönséggel Lackfi János, költő

12:00-13:00 A család egészsége, a család jövője
Beszélgetés Marton István szülész-nőgyógyásszal és Endrei Judittal

13:00-14:00 Beszélgetés családi napközikről-óvodákról a Babaház családi napközi megálmodójával és az Oktatásért Felelős Államtitkárság főosztályvezetőjével

16:30-17:30 A drog és ezen belül az új szerek használata
Beszélgetés Téglásy Kristóf főosztályvezetővel és Zacher Gábor toxikológussal

 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium – Középpontban az ember

www.kormany.hu

NEFMI sátor a Fesztiválon
 

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felelős a hazai szociális és egészségügyi ellátórendszer működéséért, az iskolai oktatás fejlesztéséért, kulturális értékeink megőrzéséért, a gyermekek és az ifjúság érdekeinek érvényesítéséért, valamint a magyar sportélettel kapcsolatos kormányzati elképzelések megvalósításáért.

A minisztérium kiemelt feladata az egészségügyi ellátórendszer minőségi működésének biztosítása, a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos koncepciók kidolgozása, az óvodától az egyetemig tartó iskolai képzés kialakítása, új kulturális értékek, kezdeményezések létrehozása, a nemzeti és egyetemes kulturális örökség megóvása. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium célja, hogy egy kiszámítható szociális ellátórendszer megteremtésével, a betegek és az orvosok igényeit egyaránt szem előtt tartó egészségügy, valamint az óvodától az egyetemig tartó hatékony iskolai képzés kialakításával megteremtse minőségi élet feltételeit.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot a nemzeti erőforrás miniszter, dr. Réthelyi Miklós vezeti. Az egyes szakterületek élén államtitkárok állnak: a parlamenti ügyekért Halász János, az egészségügyért dr. Szócska Miklós, a szociális, család- és ifjúságügyért Soltész Miklós, az oktatásért dr. Hoffmann Rózsa, a kultúráért Szőcs Géza, a sportért pedig Czene Attila felelős. A hivatalszervezet működtetése a közigazgatási államtitkár, dr. Jávor András feladata.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fogja össze a szociális és nyugdíjpolitikával, a családpolitikával, a kábítószer-megelőzéssel és kábítószerügyi koordinációval kapcsolatos feladatokat. Felelős a gyermek- és ifjúságvédelemért, a gyermek- és ifjúságpolitika alakításáért, a fogyatékosok esélyegyenlőségének előmozdításáért is. Hangsúlyt fektet az egyházi ügyekre és a kulturális örökségvédelemmel kapcsolatos kérdésekre. Gondoskodik a hazai tömeg- és élsportra vonatkozó, a kormány sportpolitikai elképzeléseire épülő tervek készítéséről.

A miniszter és az államtitkárok munkáját a kabinetfőnökök mellett a hivatalszervezetben különböző szakterületeken dolgozó kormánytisztviselők segítik, akik a döntések előkészítésében, és végrehajtásában vesznek részt. A minisztérium legfőbb szervezeti egységei a miniszteri kabinet, az államtitkárságok, a helyettes államtitkárságok, a szakmai főosztályok és osztályok.

Bővebben a NEFMI-ről »

NEFMI sátor a Fesztiválon
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top