Hozzávalók:
- 1 kg friss szeder
- 10 dkg barna cukor
- 2 db lime leve
- 5 dkg zöld pisztácia
- 4 dl hideg víz
A hozzávalókat összekeverjük, és megvárjuk, míg a cukor kissé megolvad, a gyümölcs levet ereszt. Ezután turmixoljuk, majd apró lyukú szűrőn átszűrjük, vízzel kissé hígítjuk. Betétként fagylaltot vagy kétszersültet tehetünk bele.
Hozzávalók:
- 1 kg lucullus paradicsom
- 12 szardella
- 1 dl olívaolaj,
- ½ csokor friss oregánó
- fehér bors, tengeri só
- pár szál bazsalikom
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A paradicsomot megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, az oregánó leveleit lecsipkedjük. Hozzáadjuk az olajat, 8 szardellát, kevés fehér borsot és tengeri sót, majd az egészet egy tálban összekeverjük. A hűtőben 2-3 órát állni hagyjuk, majd összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés jeges vízzel hígíthatjuk. Paradicsomos, olívaolajas, szardellás, bazsalikomos pirított bagettet kínáljunk mellé.
Hozzávalók:
- 30 dkg kovászos uborka
- 0,5 l kovászosuborka-lé
- 3 szál friss kapor
- 1 szál kígyóuborka
- 1 tk. frissen reszelt torma
- 10 dkg szikkadt bagett
A kovászos uborkából két szálat metéltre vágunk, és félretesszük a hűtőbe. A többit, a kígyóuborkát, valamint a kenyeret kockára vágjuk. Ezeket a kaporral és az uborka levével leturmixoljuk. Ha túl sósnak éreznénk az uborka levét, fele mennyiségű vízzel hígítjuk. Fogyasztás előtt jól hűtsük le! Tálaláskor beletesszük az uborkametéltet, és megszórjuk reszelt tormával.
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Szőke Zoltán: „Család nélkül képtelen lennék élni”
- Brüsszelben találtuk meg a boldogságot
- Az én kertem a legszebb!
- Tanácsok párkapcsolati konfliktuskezeléshez
- Tamással sülve-főve
- Gwyneth Paltrow
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!