Aktuális

Hogy bírja a jegesmedve a hőséget?

Pingvinzuhany és jegesmedve-jacuzzi: az állatkerti állatok is nehezen viselik a hőséget.

Harminc fok felett a hőmérséklet országszerte. Aki tud, a hűvösbe menekül – és ez nemcsak az emberekre igaz. Az Állatkertben is speciális intézkedéseket hoztak a hőségriadó miatt, noha az állatok férőhelyeit eleve úgy alakítják ki, hogy a Magyarországon jellemző nyári hőség esetén is jól érezzék magukat az állatok. A legtöbb kifutóban napos és árnyékos, melegebb és hűvösebb helyek is vannak, így az állatok választhatnak, hol kényelmesebb.

Hüsölnek a pingvinek...
Hűsölnek a pingvinek…
és az emberek is.
…az emberek…
... és a jegesmedvék is.
… és a jegesmedvék is.

Azt gondolnánk, hogy legnehezebben a hideg égövi állatok, a fókák, pingvinek és jegesmedvék tűrik a kánikulát, de a többieknek is szükségük van ilyenkor a hűtésre.

A budapesti Állatkertben nemcsak a köztudottan vizes élőhelyű állatoknak – vízilovaknak és fókáknak –, de másoknak is van medencéjük, például az elefántoknak, a szibériai tigriseknek és a dél-amerikai állatoknak is. Emellett szükség esetén az állatgondozók is zuhanyoztatják őket locsolótömlő segítségével. Legnagyobb kényeztetésben a pingvineknek van részük: nekik külön zuhanyfüggönyt szereltek fel.

Zuhanyt kapott a pingvin a hőségben

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top