Aktuális

Ufóknak kell az energiakincsünk

Ülősztrájk miatt őrizetbe vették Daryl Hannaht: a környezetszennyezés ellen tiltakozott. Peller Mariann különvéleménye.

A hír: A washingtoni Fehér Ház előtt rendezett tiltakozás során megbilincselték és őrizetbe vették Daryl Hannaht. A hollywoodi színésznő ülősztrájkon vett részt, amellyel egy Kanadából a Mexikói-öböl partjáig húzódó olajvezeték kiépítése ellen tiltakoztak – adta hírül az NBC amerikai televíziós csatorna. „Néha az embernek fel kell áldoznia személyes szabadságát egy magasabb szintű szabadság érdekében. És mi szabadulni akarunk a fosszilis égéstermékek okozta pusztulástól és meg akarjuk teremteni a tiszta energia jövőjét” – jelentette ki a sztár őrizetbevételekor.

Peller Mariann különvéleménye: A minap olvastam egy cikket az egyik bulvárnapilapban, mely szerint a földönkívüli aktivitás sokszorosára növekedett az utóbbi néhány évben. Idén is szinte minden héten észleltek, észlelnek ismeretlen repülő objektumokat szerte a világon, kisebb-nagyobb, emberek által lakott települések fölött. Bár a magyar tudósok, csillagászok és ufókutatók állítólag megnyugtattak mindenkit, mondván, hogy az átlagos ismeretekkel rendelkező, hétköznapi emberek hajlamosak a legegyszerűbb kis hullócsillagot is azonosítatlan repülő tárgynak nézni, a számos szemtanú által leírt jelenségekre mégsem adtak kielégítő és megnyugtató magyarázatot.

Ufóknak kell az energiakincsünkA cikk szerint amerikai kutatók azt feltételezik, hogy ezek valóban földönkívüliek, akiknek intenzív érdeklődését azzal sikerült kivívnunk, hogy módszeresen és meglehetősen gyorsan kiaknázzuk bolygónk minden erőforrását. Az élhető planéták – számunkra felfoghatatlanul – a végtelen világűrben ritka kincsnek számítanak. Mi pedig kapzsiságunk és lustaságunk okán, kényelmünket mindenek elé helyezve, rohamosan növekvő tudásunkat rosszul használva kizsigereljük, elpusztítjuk az otthonunkat. Az idegenek pedig (miután fejlettebbek, mint mi, hiszen ők értek el előbb hozzánk) nem nézik jó szemmel, hogy mint egy gyilkos vírus, ami igen szívós, túlszaporodva megfertőztünk mindent, ami élhetővé teszi ezt a csodálatos világot. Éppen ezért az imént említett kutatók szerint a földönkívüliek bizonyosan nem békés szándékkal közelítenek, hanem akár a kiirtásunk és rabigába hajtásunk árán is, mindent el fognak követni, hogy megmentsék az emberiségtől szenvedő Föld bolygót.

Igen, a cikk egy bulvár napilapban jelent meg, és persze-persze, ugyan ki hisz az ufók létezésében? (Én néha hiszek benne egy kicsit, elvégre hogyan is állíthatnánk szilárd meggyőződéssel, hogy ez az egyetlen égitest alkalmas arra, hogy kialakulhasson rajta az élet, ha azt már sikerült megállapítanunk, hogy a világegyetem végtelen?)

De a mondanivalója akkor is egyértelmű, világos, mint a nap. Egyre többen ismerik fel, hogy az emberiség a vesztébe rohan, ha nem változtat drasztikusan az életmódján. Ha nem teszünk meg mindent, hogy ezt az élő, lélegző bolygót kicsit kíméljük, hogy fellélegezhessen, és regenerálódni tudjon az elmúlt kétezer év határtalan pusztítását és kiszipolyozását követően. Egyetlen apró lépés állítólag már elég. Olyan jó lenne, ha mindenki elgondolkodna ezen, aztán meg is lépné. Daryl Hannah megtette, ha ülősztrájkkal, hát úgy. Még tán érthető is, ha valaki nem lát más kiutat a közvélemény felrázására.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top