Aktuális

Talált pénz?

A magánnyugdíjpénztárak hamarosan befejezik a reálhozamok kifizetését. Sokak számára ez átmeneti könnyebbséget jelenthet, ugyanakkor egyben lehetőség is átgondolni hosszú távú megtakarításaik jövőjét. A reálhozam nem talált pénz, hiszen ez eredetileg a nyugdíjas évekre félretett megtakarításból származó hozam.

Tavaly éppen a CIB Bank szakértőinek számításai világítottak rá arra a tényre, hogy minden társadalmi rétegnek szüksége van az öngondoskodás egyéb formáira is ahhoz, hogy idős korában ne kelljen drasztikus életszínvonal csökkenést elszenvednie. A most kézhez kapott pénzt érdemes – az eredeti elképzelésnek megfelelően – nyugdíj-előtakarékosságra fordítani.

Talált pénz?

 

A kieső magánnyugdíjpénztári rendszer pótlására – alternatív nyugdíjcélú megtakarítási eszközként – kiváló lehetőséget ad a CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számla (NYESZ) – hisz az éves befizetések után még 20%, maximum 100 ezer forintos személyi jövedelemadó kedvezmény is igénybe vehető. Így ha valaki 200 ezer forint reálhozamot kap vissza, és azt CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számlán helyezi el, megfejelheti ezt az összeget további 40 ezer forint adókedvezménnyel is. A jelenleg hatályos szabályok szerint a maximális 100 ezer forintos adókedvezmény 500 ezer forint befizetésével érhető el. Természetesen a NYESZ egy hosszú távú megtakarítási forma, ami akkor nyújtja a legtöbb előnyt, ha valóban nyugdíj-kiegészítésre használjuk fel a számlán összegyűjtött pénzt és annak hozamait. Annál is inkább, mert a nyugdíjkor elérése után a teljes megtakarított összeg kamatadó-mentesen vehető fel a számláról. Nem szabad elfelejteni, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarítások és a reálhozam is az időskori öngondoskodás részei. Érdemes kitartani az eredeti elhatározás mellett, és olyan hosszabb távú, előnyös megtakarítási formába – mint például a nyugdíj-előtakarékossági számla – fektetni ezt az összeget, ami a jövőben alapja lehet az időskori öngondoskodásnak.

 

A CIB Nyugdíj-előtakarékossági Számlával kapcsolatban érdeklődjön bármely CIB fiókban és a CIB24 telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a 06 40 242 242-es telefonszámon. Részletesebb tudnivalókért látogasson el honlapunkra a www.cib.hu címen vagy foglaljon időpontot bármely bankfiókunkba online.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top