Aktuális

Ernyey Béla és Balaton Dóra

Szerelmi Utazás. Így hívunk minden kis és nagy felfedezést, melyet három és fél éve együtt élünk meg a világ számtalan pontján. Hálásak vagyunk a sorsnak ezekért a barangolásokért, és emlékeiket, ízeiket szívesen osztjuk meg másokkal is. Most, ha van kedvük, a Nők Lapja olvasói is elkísérhetnek minket egy ilyen elképzelt álomúton, és "belehallgathatnak" beszélgetéseinkbe.

Ernyey Béla és Balaton DóraDóra: Amikor mesélted, milyen elegánsan utaztak nagyapádék a Budapest–Abbázia-expressz hálókocsijában, hogy esténként szmokingban és kisestélyiben pezsgőztek a tengerre néző villa teraszán, mindig az jutott eszembe, milyen fejedelmi utazás lenne egyszer egy antik luxusautóval, stílusosan felöltözve, gyönyörű bőröndökkel érkezni meg Párizsba, a Georges V. Hotel elé.

Béla: Akkor most itt a lehetőség, csak csukd be egy pillanatra a szemed, és mire kinyitod, már vár is rád egy különleges, 1936-os Packard, csomagtartóján pedig ott tornyosulnak a szebbnél szebb ruhákkal tömött bőröndök. Nem kell törődnöd semmivel, mert a vágyaidnak csak a fantáziád szabhat határokat. Ebben az álomban nem tudsz olyat kívánni, amit ne tudnék teljesíteni. Tehát kezdődjön a játék: mondjuk, épp megérkeztünk a szállodába. Ha kipakoltunk, felfrissülés után hová mennél a legszívesebben?

Dóra: Ez nem könnyű kérdés, mert Párizs varázslatos, és engem számtalan csodája érdekelne. A Louvre reneszánsz képei éppúgy, mint a Faubourg Saint-Honoré mondén divatüzletei. Szívesen innék egy jéghideg frappét is a Café de l’Opera teraszán. De mivel ismersz, bevallom, leginkább Christian Louboutin butikjában kényeztetném a lábam egy gyönyörű cipővel.

Béla: Rendben, de mindezt csak akkor, ha utána a Les Puces standjain vagy a Saint Germain des Prés kis galériáiban antik tárgyak és régi órák között kotorászhatok. Aztán pedig jöhet egy nagy adag fokhagymás békacomb valamelyik bolondos kisvendéglőben a Montmartre közelében, egy jéghideg Pouilly Fumé kíséretében. Benne vagy?

Dóra: A keresgélésben boldogan, csak a békacombot ne kelljen megkóstolnom. Én helyette inkább egy spárgás quiche-t kérnék, utána pedig édességként egy óriás adag macaront.

Béla: Semmit sem muszáj és mindent lehet. Ez a mi álmunk lényege.

Dóra: (Mindig egy ilyen figyelmes, édes férfira vártam, akivel ennyire megértjük egymást, és aki után a világ végére is elmennék.)

Ernyey Béla és Balaton DóraBéla: (Ha valaki hisz az isteni gondviselésben, egyszer biztosan megkapja azt a társat, akibe úgy vetheti bele magát, mint egy puha, meleg ágyba.)

Dóra: Szeretek veled álmodozni, és főként azt szeretem benned, hogy a hétköznapokat is ünnepként élhetem meg melletted.

Béla: „Ünnepek és hétköznapok”. Nem véletlenül neveztük így a közös szakácskönyvünket is. Most képzeletbeli utazásunk vége felé van egy ajánlatom: ha hazaérünk, főzzük meg egymásnak egyik kedvenc ételünket a könyvből. Rendben?

Dóra: Remek ötlet! Akkor azt kérném, te süsd meg a provence-i bárányt, én pedig megcsinálom nagymamád csúsztatott palacsintáját.
És köszönöm a gyönyörű álomutazást…

Névjegy Dr. BALATON DÓRA
Született Kalocsán, Szegeden végzett jogi karon.
Több mint nyolc éve él Budapesten. 2009 nyarán házasodtak össze Ernyey Bélával.

Névjegy ERNYEY BÉLA
• 1942. június 10-én született Budapesten, osztrák állampolgár.
• Pályája csúcsán, a Vígszínház színészeként ment ki Bécsbe, musicalszínészként is sikereket ért el Ausztriában és Németországban egyaránt.
• 22 játékfilmben és 128 tévés produkcióban játszott – köztük a Bolondos vakációban, a Nápolyt látni és… című vígjátékban, a Szeleburdi családban és a Tündér Lalában.
• Négy saját tévéműsora közül a legismertebb az MTV-n futó Hölgyválasz volt.
• 3 lemeze és 8 könyve jelent meg.
• Münchenben egy alkalommal megkapta az Év sztárja musicaldíjat, Magyarországon pedig Aranypillangó-díjjal tüntették ki filmes életművéért.
• Felesége: Balaton Dóra, jogász.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Ernyey Béla és Balaton DóraA legfrissebb szám tartalmából: 

  • Ernyey Béla és Balaton Dóra
  • Kerülöm, amibe kerül
  • Tamással sülve-főve  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Felkapaszkodott celebek
  • Tényleg csodaszer a szérum?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top