Aktuális

Tényleg csodaszer a szérum?

Mostanában egyre több kozmetikai cég hoz forgalomba szérumot. Vajon érdemes beszereznünk egyet és kúraszerűen bevetni a harcba a stressz és az öregedés ellen?

A szérum olyan koncentrátum, amely plusz energiával, speciális hatóanyagok, enzimek, vitaminok magas koncentrációjával segíti a bőr működését. A krémektől eltérően a szérumok célzott hatásúak, vagyis egy konkrét bőrproblémára fókuszálnak, könnyebb az állaguk, ugyanakkor jelentősen magasabb a hatóanyag-koncentrációjuk. Ezek a készítmények nem helyettesítik a hidratáló-tápláló krémeket, de remekül működnek velük együtt kiegészítve, fokozva azok hatását. A bőr saját funkcióit serkentik – egy-egy speciális bőrproblémára fektetve a hangsúlyt. A szérumok folyékony állagúak, nem terhelik olajokkal a bőrt, mivel a szokásos hidratáló- vagy táplálókrém előtt kell őket a problémás területekre kenni. Koncentrált összetételük miatt az áruk általában borsos, viszont nagyon kiadósak.

Regenerálják a sejteket

A bőr önmegújító folyamatai az éjszakai pihenés során zajlanak. Ezen tevékenységek serkentésére használjunk sejtregeneráló hatású szérumot, amely a bőr mélyebb rétegeiben hat, és elsősorban az UV-sugárzás okozta károk helyrehozását segíti elő, megerősíti a bőr önvédelmi képességét, javítja a bőr sejtjeinek tápanyagellátását.
A bőrfelszín-megújítók a hámsejtek osztódását serkentik, új, ragyogóbb hámszövetet építve. A drasztikus bőrhámlasztási eljárásokkal szemben a mindennapi használattal kíméletesen érhetünk el velük hasonló hatást, irritáció, allergia jelentkezése nélkül. A legújabb termékek már nem savak, hanem korszerűbb, kevesebb kockázattal ható összetevők, mint például cukorszármazékok, növényi kivonatok segítségével segítik elő a természetes hámlást. Eltávolítják az élettelen, fakó hámsejteket, enyhítik a kisebb ráncokat, a bőrpírt és az egyéb bőrhibákat.

Tényleg csodaszer a szérum?
Tényleg csodaszer a szérum?
Tényleg csodaszer a szérum?

Mi legyen a pigmentfoltokkal?

A bőr öregedése a 30-as évek közepétől már egyértelműen láthatóvá válik, ám az öregedést lassítani igenis lehetséges. A mély, mimikai ráncok enyhítésére kifejlesztett bőrfiatalító szérumok a kollagén-, elasztin- és laminintermelést serkentik, vagyis a bőr támasztórétegének alkotóelemei új erőre kapnak. A népszerű, ránctalanító hatású retinol hatóanyagot kezdik kiszorítani újabb speciális összetevők, mivel a retinol fényérzékennyé teheti a bőrt, és bizonyos esetekben allergiát okoz.
Sok minden okozhat pigmentfoltokat: túl sok napozás, hormonális változások, gyógyszerszedés, de a bőr természetes öregedése is. Ennek következtében felborul a melanin, a bőr természetes festékanyagának termelése, és barna foltok keletkeznek. A halványító szérumok C-vitaminnal szabályozzák a melanintermelést, enzimekkel akadályozzák az új foltok kialakulását, savakkal, növényi kivona-tokkal halványítják a már meglévő foltokat.

Tényleg csodaszer a szérum?
Tényleg csodaszer a szérum?

 

Pattanás ellen is van!

Ha külső vagy belső hatás következtében a bőrfelszín védőrétege, a hidro-lipid-köpeny fellazul, könnyebben elpárolog a bőrben raktározott nedvesség. Ennek következtében a bőr szárazabbá, sérülékenyebbé válik. Jól jönnek ilyenkor a speciális „szomjoltók”, a nedvességpótló szérumok, amelyek serkentik a bőr hialuronsav-termelését, elősegítve a vízmegkötést. Ellátják nedvességgel a felsőbb hámrétegeket, és megerősítik a bőr felső védőrétegét.
Újabban egyre gyakoribbak a felnőttkori pattanások, a stresszt, a hormoningadozást, a túlságosan gazdag bőrápoló krémeket okolhatjuk érte. Ne fanyalodjunk a tinédzserek szereihez, mert ezek gyakran szárítják a bőrt. Megoldást jelenthetnek viszont az érett bőrre kifejlesztett tisztító hatású szérumok, amelyek miközben csökkentik a gyulladást és optimalizálják a faggyútermelést, kíméletesen ápolják a bőrt. Ráadásul optikai hatással, mikrofinomságú fényvisszaverő pigmentekkel csökkentik az egyenetlenségeket, így sokkal egységesebbnek tűnik a bőrfelszín.

TIPPEK

1. A szérumok kúraszerű használatával, 4-6 hét elteltével látványos változást tapasztalhatunk.
2. A szérumokból néhány csepp is bőven elegendő, éppen annyi, amennyit azonnal felszív a bőrünk.
3. Ne feledkezzünk meg a nyak és dekoltázs bőréről: ezekre a területekre is jusson pár csepp az elixírből.
4. A bőr igényei folyamatosan változnak – évszakonként, életszakaszonként, a szervezet változásaival szinkronban. Figyeljük a bőrünket, és ha szükséges, változtassunk az arcápolóinkon!
5. Ha tehetjük, használjunk szérumot reggel és este is: például nappalra bőrfelszín-megújítót, éjszakára regenerálót vagy ránctalanítót!

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Tényleg csodaszer a szérum?A legfrissebb szám tartalmából: 

  • Ernyey Béla és Balaton Dóra
  • Kerülöm, amibe kerül
  • Tamással sülve-főve  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Felkapaszkodott celebek
  • Tényleg csodaszer a szérum?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top