Aktuális

Megvédi-e Kate Middleton a részeg tinédzsereket?

Katalin hercegnő még nem tudja, mit akar jótékonykodni, de nagyon akar. Még keresi a témát. Winkler Nóra különvéleménye.

A hír: Katalin cambridge-i hercegnő keresi, hogy milyen jó ügyet szolgálhatna. Vilmos herceg felesége az elmúlt napokban elkezdte felkeresni a különböző jótékonysági szervezeteket, hogy megismerhesse munkájukat. A brit uralkodóház tagjai valamennyien széles körű jótékonysági munkát végeznek. Vilmos herceg édesanyja, a néhai Diana hercegnő annak idején nemcsak a taposóaknák elleni harcot és az AIDS elleni küzdelmet támogatta, hanem rendszeresen felkeresett hajléktalanokat befogadó központokat, gyermekjóléti intézményeket, rákbetegeket segítő szervezeteket.

Winkler - Middleton

Winkler Nóra véleménye: Pár évvel ezelőtt láthattunk Budapesten egy nagyszabású kiállítást Diana hercegnő életéről. Gyerekkori képek és házivideók, személyes tárgyak és csodálatos ruhák mellett fotók dokumentálták életének egy részét. Ezek egy része árvaházakban készült a világ több pontján, sok pedig a taposóaknák elleni harcában végzett munkáját mutatja. Állt ez a szép szőke nő hol egy aknamezőn, hol egy afrikai falu poros utcácskáján, mosolygott, de mindig mintha kicsit zavarban lenne a felhajtástól. Olyan volt, mint akit valóban a helyzet érdekel, mint aki tényleg figyel, hogy ott hogyan mennek a dolgok. Ha gyerekekhez nyúlt, azon lehetett érezni, hogy maga is két gyereket nevel, ha valami szakértővel beszélt, látszott a testtartásán is, hogy kíváncsian figyel. Sose volt leereszkedő, vagy mondjuk túlságosan elfoglalva azzal, hogy mi is a saját rangja. Ha ezek megvannak, az emberek elhiszik, hogy itt egy másik ember törődik valamivel, nem egy magas rangú személy utazgat píár-tanácsadói utasítását követve.
Nincs borzasztóbb, mint amikor egy láthatóan testidegen helyzetben feszeng egy celebritás, akin érezni, hét hete értesült az ügyről, aminek épp élharcosként adják el. Az is rémes, amikor egy dörzsölt sztár végigturnézgat pár gyerekkórházat, és lám-lám, kiderül, pont most jön ki vadonatúj meselemeze. Ha rajtam múlna, ezeket speciális büntető adóval sújtanám.
 
Katalin nagyon népszerű. Szép, okos és jól vette az eddigi akadályokat. Saját generációjában különösen szeretik, például mert a divatikont látják benne, nem véletlen, hogy mindenki olyan ruhát akar hordani, mint ő. Lehet, hogy olyan jótékonysági missziót kellene választania, ami ennek a fiatal generációnak az ügye. Ha az önéheztetés helyett a sok sportot népszerűsítené, biztos jót tenne. Ha a brutális túlivás helyett valami szolidabb partizást, az is. Londonban elképzelhetetlen állapotba hozzák magukat fiatal lányok a bulis estéken. Teljesen szétcsúszva hevernek az utcán hajnaltájt, de nem jópofán-részegen, hanem teljesen öntudatlan-részegen. Olyan korú lányok, mint az új hercegnő. Igaz, lehet, hogy ebbe a képbe bezavar, hogy Vilmos maga is csúnyán belecsapott pár szombat estébe nem is olyan sokkal ezelőtt. Nyilván kérdés, Katalin mennyire reprezentálhatja önmagát – mert akkor lehet egy fiatal, csinos, összeszedett angol nőben gondolkozni.  De lehet, hogy itt nem a kor vagy a külső számít, hanem a királyság intézménye köteleződik el egy jó ügy mellett. Én mindenesetre bírnám, ha szabad kezet kapna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top