Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 15+10 dkg fetasajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, fehér bors
- 5-6 cm póré
- olívaolaj
- 1 l zöldségleves
A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk. A fokhagymát és pórét felszeleteljük. Lábasban olajat melegítünk és megfuttatjuk rajta a hagymákat.
Hozzáadjuk a cukkinit, 10 percig pirítjuk, majd felöntjük alaplével. Sózzuk, ízesítjük fehér borssal, beletesszük a fetasajtot, és 10 percig főzzük.
Turmixoljuk és átszűrjük. Tálaláskor plusz fetasajtot kockázzunk bele.
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 15 dkg Pannónia sajt
- ½ csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- só, fehér bors
- 2 ek zsemlemorzsa
Az öntethez: 1 szál újhagyma, fél csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, fél citrom, csipet só, 3 ek. olívaolaj
A cukkinit és a sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a sajtot és a cukkinit, ráütjük a tojást. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel.
Zsemlemorzsával összegyúrjuk, pogácsát formázunk belőle, majd kevés olajon kisütjük.
Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és a kisütött cukkinifasírt mellé kínáljuk.
Hozzávalók:
- 50 dkg mini patisszon és cukkini
- 20 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg pirított tökmag
- 3 szál újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só, 1 dl olívaolaj
- ½ dl fehérborecet
A megmosott cukkiniket és paradicsomokat félbevágjuk. Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük a cukkiniket, a patisszonokat, és nagy lángon barnára pirítjuk. Ekkor tesszük hozzá a paradicsomot, a petrezselymet és az újhagymát.
Összerázzuk, ráöntjük az ecetet, és még egy percig forraljuk.
A tűzről lehúzva megsózzuk, és szobahőmérsékleten fogyasztjuk.
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- „Nemcsak a királyfik állnak ki próbákat, de a királylányok is”
- Nagyon furcsa párok
- Tamással sülve-főve
- Dr. Vekerdy Tamás válaszol
- Néhány korty jó a szívnek
- Miért szorong az iskolás?
- Hogyan mentsük át a szabadságból nyert energiákat?
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!