Aktuális

Indul a népszámlálás – mától viszik ki a kérdőíveket

Mától kézbesítik a népszámlálási kérdőíveket, egész héten kopogtatnak a számlálóbiztosok. Válaszolhatunk személyesen vagy interneten keresztül.

Háztartásonként egy lakás- és egy személyi kérdőívet kapunk kézhez kedd és péntek között a 2011-es népszámlálás keretében. A borítékokon ne keressük a nevünket, hiszen az adatközlés anonim. Rajta lesz viszont a címünkhöz beosztott számlálóbiztos neve, illetve telefonszáma, így akár külön időpontot egyeztethetünk vele. Akár magunk is kitölthetjük a papírokat, ehhez azonban annyi ívet kell kérnünk, ahányan laknak a lakásban.
Ha azonban kényelmesebb úgy, október 1-jétől 16-ig interneten is megválaszolhatjuk a kérdéseket a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján, ez körülbelül félórát vesz igénybe.

Az október 1-jei állapotról kell nyilatkoznunk, vagyis – ha előbb töltögetünk – a szeptember végén született babák nem kerülnek be a statisztikába, és hiába kötünk házasságot vagy szerzünk diplomát mondjuk október közepén, azt szintén nem kell közölni.

Aki nem szívesen enged be idegent a lakásába, az kérjen névvel, sorszámmal ellátott igazolványt a kérdezőbiztostól, és csak akkor nyisson ajtót, ha az azonosítók megegyeznek a borítékon szereplőkkel.

A Nők Lapja Café a héten cikksorozatban foglalkozik a témával. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top