Aktuális

Otthon te is pizsamában dolgozol?

Az otthoni munkavégzés állítólag nem túl hatékony, kevesen dolgozzák le a napi nyolc órát. Te hogy vagy ezzel?
Megvan a varázsa
Azért megvan a varázsa

Csak remélni tudjuk, hogy legalább egyszer mindenki kipróbálta már, milyen otthonról dolgozni, amikor kimarad a reggeli kapkodós készülődés: nem kell sminkelni, öltözködni, villamosozni és 8-ra beérni. Helyette pizsamában, meleg tejeskávé mellett indul a munka, otthonról. De hogy ez mennyire hatékony, az kérdéses.

Az amerikai álláskereső portál, a CareerBuilder felmérése például azt igazolja, hogy a főnök egészen biztosan dührohamot kapna, ha tudná, beosztottja mennyit (nem) dolgozik. Az ötezer munkavállalóval készített vizsgálatból ugyanis kiderül, hogy ötből egy munkavállaló csak napi egy órát dolgozik hatékonyan, 40 százalékuk 4-7 óra munkát végez, és csak 35 százalék dolgozik napi nyolc órát vagy annál többet – számolt be a kutatás részleteiről az ELTE TÁTK Hírlevele.

A válaszadók beismerték, hogy a munkáról mi vonja el leginkább a figyelmüket. Harmaduk háztartási munkát végez, 26 százalékuk tévét néz, 15 százalék a gyerekre hivatkozik, míg 23 százalék a háziállatra. Sokan közülük pizsamában végzik el a feladatokat, egyharmaduk egyáltalán nem öltözik fel reggelente.

Te melyik csoportba tartozol? Otthonról pizsiben dolgozol?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top