Aktuális

Parkolásban tényleg jobbak a pasik

Bármennyire is tiltakozunk a női autóvezetőkre nézve nem túl kedvező sztereotípiája ellen, a statisztikák azt bizonyítják, van alapja az előítéleteknek. Legalábbis a parkolást illetően.

Angliában megvizsgálták a rutinvizsgák hivatalos adatait, és arra jutottak, hogy a nők valóban rosszabbul parkolnak, mint a férfiak. A vizsgákon elvérzett nők csaknem egyharmada ugyanis a párhuzamos parkolásban bukott meg. A 170 ezer brit nőből, akik tavaly próbáltak szerencsét, rutinból 55 ezren a parkolás miatt voltak kénytelenek ismételni.

Parkolásban gyengébbek vagyunk a pasiknál?De nemcsak a statisztikák támasztják alá a pasik vezetési technikai fölényét, hanem sajnos tudományos kutatások is. Egy német vizsgálat során is azt mérték, mennyi időbe telik a parkolás a két nem képviselőinek, és végül a nőknek átlagosan 20 másodperccel hosszabb ideig tartott a művelet.

Hogy azért alkalomadtán legyen mivel visszavágni, íme egy másik adat: majdnem 40 ezer pasi bukott meg a vizsgákon, mert gyorsabban hajtott a kelleténél, míg mások nem vették figyelembe a jelzőlámpát. Szakértők szerint ez nem véletlen, sok férfi a volán mögé kerülve nem képes úrrá lenni a benne tomboló tesztoszteronon, és elkezd száguldozni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top