Aktuális

Hegyet mászik apjával a 10 éves kislány – fotók!

Rekordot döntött az a kislány, aki alig tízévesen megmászott egy több ezer méter magas sziklát. Apja szerint tehetségesebb, mint sok felnőtt.
Nézd meg a többi képet is!
Nézd meg a többi képet is!

A legtöbb szülő a szívéhez kapkodna, ha a gyerekét akár csak meglátná több ezer méteres magasságban, ahol a coloradói kislány, Stella Noble egy szál kötéllel a derekán mászott fel nemrég. Stella édesapjával 12 óra alatt teljesítette a rendkívül nehéz túrát a Sziklás-hegység legveszélyesebb, 4300 méteres csúcsára, a Gyémántra. A tízéves kislánynak ez az eddigi legnagyobb teljesítménye.

A gyerek 43 éves édesapja, aki már sokadszor teljesítette a túrát, tudta, mire vállalkozik, amikor odavitte a kislányt, de a feladat így sem volt éppen veszélytelen. A család már hónapok óta készült: megvárták a legoptimálisabb időszakot, amikor elég magas a hőmérséklet a hegyekben ahhoz, hogy legalább jégdarabok lezúdulása ne veszélyeztesse őket. A biztonság kedvéért a család egyik barátja is elkísérte apát és lányát, és segített Stellát melegen tartani.

Az apuka állítja, hogy Stella jobban mászik, mint sok felnőtt hegymászó. A kislány ötévesen kezdett el komolyabban foglalkozni a hegymászással. Év elején elhatározta, hogy egy országos versenyen is elindul, ezért hetente négy-öt alkalommal is edzett. Júliusban pedig bizonyított: első helyezést ért el a 11 év alattiak korosztályában. Az édesapja szerint annyira szeret mászni, hogy a lehető legjobb akar lenni. Ez motiválja ilyen elképesztő teljesítményekre.

Nincs ugyan hivatalos nyilvántartás, de a hegymászó-egyesület adatai szerint Stella a legfiatalabb mászó, aki valaha teljesített hasonló túrát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top