Aktuális

Lakásszépítők

Gyakran megesik, hogy megfáradt, kissé ütött-kopott képkeretünket nincs szívünk kidobni. Az is lehet, hogy annak színe, stílusa nem passzol a lakás berendezéséhez. Esetleg újonnan vett darabok árválkodnak kép nélkül. Egy kis ráfordítással nemcsak újjávarázsolhatjuk őket, hanem új funkciót is adhatunk nekik!

1. Ékszertartó

Könnyen rendet teremthetünk a fiókokban, dobozokban összegabalyodó ékszereink között, csak egy képkeretre, egy-két szép csipkeszalagra és akasztóra lesz szükségünk.

Lakásszépítők
Lakásszépítők

Olyan keretet válasszunk, aminek van egy kis sík felülete, ahová majd a nyakláncokat, karkötőket tartó akasztókat rögzítjük. Ezek hagyományos változatai helyett használhatunk dekoratív kerámia bútorgombokat is. A fülbevalóknak helyet adó csipkeszalagokat erősen kifeszítve, mindkét oldalon tűzzük a keret belső felületére.

2. Virágdekoráció

Ha van egy kis mélysége a keretünknek, virágtartót is készíthetünk belőle. A keret szélességéhez igazodva vágjunk méretre egy lécdarabot, amit majd a belső kerethez rögzíthetünk. A lécen egyforma távolságban vágjunk kör alakú nyílásokat az üvegfioláknak.

Lakásszépítők

Portalanítás – és ha szükséges, egy kis csiszolás – után, hobbi- és barkácsboltokban nagy választékban kapható akril spray-festékkel adhatunk új színt a keretnek és a lécnek. Egy gumigyűrű vagy a fiolákra tetszőleges magasságban vastagon rögzített díszszalag biztosítja, hogy azok a megfelelő helyen maradjanak.

3. Kulcstartó

Farost lemezből vágjunk egy keretbe illő darabot, majd ennek felületét díszítsük tapétával, textillel, decoupage-technikával, vagy akár festéssel. A kulcscsomóknak akasztót vagy kisebb méretű fiókgombot rögzítsünk a keretünk új hátlapjára. Akár minden családtagnak külön kulcstartója lehet, személyre szóló dekorációval.

Lakásszépítők
Lakásszépítők


4. Polcos szekrényke

Egy faláda és egy képkeret találkozásából remek polcos szekrényke születhet apró használati tárgyak vagy dekorációk tárolására. A dobozba – méretétől függően – polcokat is vághatunk, a belső hátlapját maradék tapétával dekoráljuk, az oldalfalait festéssel.

Lakásszépítők
Lakásszépítők

A keretet és a doboz külső részeit a szokásos portalanítás után spray-festékkel színre fújjuk. Száradás után kis méretű, L alakú idommal rögzítsük a keretet a ládához, melynek hátfalára (eredetileg a doboz aljára) csavarozzunk egy erős képtartó elemet, hogy a szekrénykénk a falra kerülhessen.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

LakásszépítőkA legfrissebb szám tartalmából: 

  • A legtöbb örömet a gyerekeim jelentik
  • Paparazzók a magyar sztárok nyomában 
  • Egészségünk őrei, az antioxidánsok  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Tamással sülve-főve
  • Lakásszépítők
  • Meg tudom változtatni a páromat?
  • Ő útra kel, én maradok

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top