Aktuális

Paparazzók a magyar sztárok nyomában

"Exkluzív értesülésünk! Fotósunk lencsevégre kapta a mit sem sejtő sztárt!" Ilyen és ehhez hasonló mondatokból bőven olvashatunk a hazai bulvárlapokban. A magyar sztárokat is "üldözik" a fotósok és újságírók? Ez nálunk még nem éri meg…

– A magyar lapok paparazzóképei nagyrészt előre kitalált, beállított szituációk – vázolja a kiábrándító valóságot egy bulvárlap munkatársa. – Nálunk még nem elfogadott, hogy a sztárokról valódi lesifotók készüljenek. Ennek több oka is van: néhány lap kísérletet tett erre, de ezért szigorú büntetést kaptak: bojkottálták őket a sztárok. Ugyanez fordítva is igaz: amíg a B és C kategóriás sztárocskák örömmel vállalnak be bármilyen sztorit, csak írjunk róluk, nincs értelme rengeteg idő- és energiabefektetéssel kiteregetnünk az igazán nagy sztárok szennyesét.

„Megtudtuk: válnak!” „Exkluzív: békülnek”

Paparazzók a magyar sztárok nyomában Mi a helyzet azokkal a magyar sztárokkal, akik rendszeresen a különböző heti és napi bulvárlapok címlapján élik a magánéletüket?
– Hívtak már fel azzal bulvárlaptól, hogy ki kéne találnunk egy exkluzív sztorit. Például megromolhatna a kapcsolatom… vagy felmerülhetne bennem a gyanú, hogy a párom megcsal… de a legjobb mégiscsak egy válóper említése lenne a cikkben – meséli egy ismert színésznő, aki azt sem titkolja, a hívó éreztette vele, hogy ezért a lap akár anyagi áldozatot is hozna. Kibékülhettek volna például egy karibi hajóúton a párjával. Ez a hajóút természetesen a lap „békülési ajándéka” lett volna. Nemet mondtam, de nem vagyok benne biztos, hogy mindenki így tesz a helyemben…
S hogy miért jó szétköltözni, megcsalni, válni és békülni a címlapokon? A már említett juttatások mellett gyakori, hogy pénz is felmerül kompenzációként. De ami gyakran ennél is fontosabb: a címlap a leghatékonyabb hirdetési felület. Ha megfigyeljük, vannak színészek és műsorvezetők, akik mindig akkor kerülnek magánéleti krízisbe, amikor épp premierjük van a színházban, vagy új műsoruk indul.

„Csak itt! Csak most! Csak önöknek!”

Azért korai lenne temetni az angol és amerikai mintára készülő, valóban nyomozgató és botrányokat kirobbantó bulvárújságírást.
– A magyar bulvár egyre inkább angolszász irányba tolódik – meséli egy másik bulvárlap munkatársa. – Egyre több olyan sztorit láthatsz nálunk vagy a konkurenciáinknál, amelyek valódiak. Legalábbis a szónak abban az értelmében, hogy valódi botrány van egy celeb körül, s ezt valóban megírjuk. Gondoljunk csak Győzike adóbotrányára, a Stohl-tárgyalásra, Damu Roland ügyére vagy Claudia parkolási mizériájára. Azt azonban le kell szögeznünk, hogy bár jóban vagyunk a sztárokkal, és alapesetben igyekszünk olyan cikkeket írni, amihez hozzájárulnak, amit exkluzív nyilatkozatokkal segítenek, azt ők is tudják, hogy amennyiben valódi botrány kavarodik körülöttük, azt nem fogjuk elhallgatni. Nem tehetjük meg, hogy úgy teszünk, mintha nem lenne bírósági ügyük.
A bulvár keményedésének ez csak az egyik oka. A másik, hogy egyre több világsztár jár nálunk. Ők pedig nemhogy nem csodálkoznak azon, ha paparazzók várják őket a szálloda előtt, de gyakran kétségbe is esnek, ha nem villognak a vakuk.

A bulvárlapok kedvencei

Paparazzók a magyar sztárok nyomában 1. Liptai Claudia
Vitathatatlanul a színész-műsorvezető a magyar „celebkirálynő”, akinek az arcával bármilyen lap eladható.

2. Gáspár Győző
Győzike évekig képes volt több tízezres példányszám emelkedéshez segíteni a bulvárlapokat, fénye mára kissé megkopott.

3. Damu Roland
Úgy tippeljük, ő csak szezonálisan szerepel a toplistában, de mostanában vitathatatlan az iránta támadt érdeklődés.

Paparazzók a magyar sztárok nyomában 4. Stohl András
Még hónapokig bérelt helye van a listán. Szabadulása után talán még Claudiát is letaszítja képzeletbeli trónjáról.

5. Gregor Bernadett
A színésznőt lapzártánkkor már hetek óta nem láttuk címlapon, szerintünk nem marad ez így sokáig…

Mennyit ér egy celebtitok?

Minden szerződés titkos, és kiköti, hogy a felek nem nyilatkozhatnak az összegekről, de azért néhány félmondatból könnyen megtippelhető, hogy ki mennyit kap, ha kiteregeti a magánéletét.
Évekkel ezelőtti valóságshow-k szereplői, kis tévék műsorvezetői, közepesen ismert színészek ingyen kénytelenek kiadni magukat, ha azt szeretnék, hogy cikk készüljön róluk.
Népszerű valóságshow-k arcai, ismert színészek, az országos tévécsatornák műsorvezetői egy-egy vallomásért pár tízezer forintot kaphatnak. Ha vállalják, hogy másnak nem beszélnek egy fontos magánéleti kérdésről (például terhesség, válás) több százezresre ugrik a nagyságrend.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

 

Paparazzók a magyar sztárok nyomában A legfrissebb szám tartalmából: 

  • A legtöbb örömet a gyerekeim jelentik
  • Paparazzók a magyar sztárok nyomában 
  • Egészségünk őrei, az antioxidánsok  
  • Dr. Vekerdy Tamás válaszol
  • Tamással sülve-főve
  • Lakásszépítők
  • Meg tudom változtatni a páromat?
  • Ő útra kel, én maradok

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top