Hozzávalók:
- 1 csomag gnocchi
- 25 dkg rókagomba
- 1 csokor petrezselyem
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma
- só, olívaolaj
- 5 dkg vaj
A gombákat, ha nagyobbak, félbevágjuk, és sós vízben 2-3 perc alatt leforrázzuk. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk és rádobjuk a gombát. Kissé átpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a petrezselymet és az újhagymát. Közben a gnocchit sós vízben kifőzzük, és még forrón a gombához adjuk. Összekeverjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.
Hozzávalók:
- 25 dkg vargánya-, 25 dkg laska-, 25 dkg sárga gévagomba
- 25 dkg kápia paprika
- 3 szál újhagyma
- 3 szál kakukkfű levele
- só
- 1 dl olívaolaj
- fél dl fehér balzsamecet
- bors
A gombákat vastagon felszeleteljük és több részletben, kevés olajon megpirítjuk. Olívaolajostul egy keverőtálba borítjuk. A paprikát csíkokra vágjuk és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kakukkfüvet, és még melegen meglocsoljuk ecettel és a maradék olajjal. Ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Hűtőben hagyjuk összeérni, majd frissen pirított bagettel tálaljuk.
Hozzávalók:
- 24 közepes fej csiperke
- 3 db paradicsom
- 10 dkg camembert sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 tv paprika
- 1 kápia
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 szál újhagyma
- só
- olívaolaj
A gombákból kitörjük a tönköket, és az összes zöldséggel együtt apróra vágjuk. Összekeverjük a szintén apró kockára vágott sajtokkal. A gombafejeket serpenyőben mindkét oldalán kissé megpirítjuk. Ezután hőálló tálba tesszük őket és belekanalazzuk a tölteléket. Megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és forró sütőben megsütjük.
TIPP: A gombákat felhasználás előtt mindig folyó víznél, körömkefével sikálva kell megmosni. |
A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg.
A legfrissebb szám tartalmából:
- A legtöbb örömet a gyerekeim jelentik
- Paparazzók a magyar sztárok nyomában
- Egészségünk őrei, az antioxidánsok
- Dr. Vekerdy Tamás válaszol
- Tamással sülve-főve
- Lakásszépítők
- Meg tudom változtatni a páromat?
- Ő útra kel, én maradok
Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!