Aktuális

Tilos jelentkezniük a diákoknak a tanórákon

Betiltották az órai jelentkezést egy brit iskolában. A szülők először azt hitték, ez csak valami vicc.

A kelet-angliai Bridlington városának egyik iskolájában, ahol 7 és 11 év közötti diákok tanulnak, meglehetősen szokatlan újítást vezettek be a mostani tanév elején: a gyerekeknek tilos az órákon a megszokott módon, feltartott kézzel jelentkezniük. Ehelyett ezentúl hüvelyujjuk feltartásával jelezhetik, ha például válaszolni szeretnének a tanár által feltett kérdésre.

Kép: dailymail.co.uk
Kép: dailymail.co.uk

 

A szülők először nem láttak semmiféle logikát a jelentkezés betiltásában, akadtak közöttük, akik azt hitték, az iskola csak viccel. Mások úgy vélték, hogy újítás csak összezavarja a gyerekeket, és szerették volna, ha visszatérnek a hagyományos módszerhez.

A tanárok szerint viszont a jelentkezés elhagyása “nyugodtabb és befogadóbb hangulatot teremt” a tanórákon.

Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a tanulók körében állítólag kifejezetten népszerű a hüvelykujjas jelzés, a többség máris hozzászokott, és egyre ritkábban fordul elő, hogy megszokásból kézfeltartással jelentkeznének. Emellett arról számoltak be, hogy a diákok mostanában jobban koncentrálnak a feladataikra és a visszafogottabb, zárkózottabb természetű gyerekek is aktívabbak lettek az órákon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top