Aktuális

Eljárások a pigmentfoltok ellen

Úgy érzi, hogy még jobban látszódnak a foltjai, a nyár mintha még jobban kihozta volna őket? Pedig tényleg meg lehet szabadulni tőlük! Most bemutatjuk a legújabb eljárásokat és a pigmentfoltokra otthon használható krémeket.

Eljárások  a pigmentfoltok ellenAz arc bőrét tarkító, esztétikailag zavaró barna foltokat a bőr felső rétegében keletkezett festékfelhalmozódás, nevezetesen a melanint tartalmazó melanoszómák alkotják. A pigmentfoltkezelés célja egyrészt a felhalmozódott melanin eloszlatása, másrészt a melanin szintézisének csökkentése.

KOZMETIKAI KEZELÉSEK

A legkevésbé kellemetlen a bőrfelszín koptatása mikrodermabrázióval. A felszíni peeling AHA-, glikol-, szalicil- vagy triklór-ecetsavval 10–30 százalékos töménységben a bőr hámlását idézi elő, hosszabb gyógyulási idővel, akárcsak az ázsiai mélyhámlasztás. Utóbbihoz gyógynövények speciális keverékét is alkalmazzák.

Milyen gyakran? Ázsiai mélyhámlasztás: 3–5, a többi: 5-6 alkalom
Árak: Savas hámlasztás 2500 Ft-tól, mikrodermabrázió 3500 Ft-tól, ázsiai mélyhámlasztás 40 000 Ft-tól/alkalom

KOZMETOLÓGIAI KEZELÉSEK

A bőr mélyebb rétegeiben történik a beavatkozás. Fájdalmas kezelésről van szó.
Mezorollerrel a bőr mélyebb rétegeibe juttatható az orvosi tisztaságú folthalványító koktél, a háromféle technológiát ötvöző ELOS- vagy Triniti-kezelés a pigmentfolt-halványítás mellett feszesítő, ráncsimító hatást is kifejt, a DPC pigmentfoltkezelés a villanófényes technológián alapul. Még mindig ritkaságszámba megy a hatóanyagos Dermamelan-kezelés, amely rendkívül látványos eredményt hoz, amennyiben a páciens akár kilenc (!) hónapon keresztül fegyelmezetten használja az aktív pakolásokat, és következetesen védekezik a nap sugarai ellen.

Milyen gyakran? A bőr állapotától függően havi gyakorisággal többszöri ismétlésre lesz szükség.
Árak: Mezoroller-kezelés 16 000 Ft-tól, Elos vagy Trinity 30 000 Ft-tól/alkalom

BŐRGYÓGYÁSZAT, PLASZTIKAI SEBÉSZET

A rendelőkben mélyhámlasztások, villanófényes vagy lézeres eljárások közül válogathatunk, sajnos ezek az eljárások is fájdalommal járnak. A folt mélységének és erősségének megállapítására úgynevezett Wood-fényt alkalmaznak, azaz sötét helyiségben UV fénnyel világítják meg a bőrt.
A hámlasztást (azaz peelinget) hidrokinonnal egészítik ki. A pigmentfoltok ellen a leggyakrabban használatos kezelés nagyon rövid fényimpulzusokat adó lézerekkel és pixellézerekkel történik.
A Pro Fractional egy lézeres eljárás, amelynek során mikrosérülések keletkeznek a bőrön, serkentve a bőrfelszín megújulását.
A Mikrorejuvenáció infravörös hullámhosszúságú lézerrel történő hámlasztást jelent, a Mikrolaser peel pedig egy olyan lézeres, hámlasztó eljárás, amely a bőr felső rétegeit nagyon precízen képes eltávolítani 3–7 nap gyógyulási idővel.
A Fotorejuvenáció – villanófényes kezelés – során a pulzáló fény energiájával felmelegítik és célzottan megsemmisítik a felhalmozódó fölösleges melanint.

Eljárások  a pigmentfoltok ellen
Bioderma White Objective Pen folthalványító ecset 3490 Ft, Shiseido White Lucency
Protective Day Emulsion SPF 15 folthalványító nappali lotion/emulzió 15 200 Ft,
Avon Anew Clinical Luminosity Pro halványító szérum 5000 Ft,
La Roche-Posay Pigment Control koncentrált korrigáló szérum 6999 Ft,
Clinique Even Better Clinical Dark Spot Corrector folthalványító szérum 13 000 Ft

Milyen gyakran? Utóbbinál általában 2–5 kezelés, 2–4 hetes időközönként.  
A lézeres hámlasztásoknál elég lehet már egy alkalom is, de bőrállapot függvénye.
Árak: Pro Fractional 125 000 Ft-tól, Mikrolaser peel 55 000 Ft-tól, Fotorejuvenáció 29 000 Ft/alkalom

ÚJDONSÁGOK
Egyelőre még csak külföldön érhető el a fotodinamikus terápia és a rádiófrekvenciás technika legújabb generációja. Az ez idáig tumorkezelésben használt fotodinamikus terápia utolsó generációs pulzáló fényből áll, amely úgy küzd meg a túlzott pigmentációval, hogy nem károsítja a környező szöveteket. Egy kezelés megszabadíthat a foltoktól, és fiatalítja a bőrt.
Az új rádiófrekvenciás technika lézer segítségével ösztönzi a kollagéntermelést egy minimális sebészeti eljárással, az arcra és a dekoltázsra összpontosítva. Átfogó hatású: eltávolítja a foltokat, a bőr tartása szemmel láthatóan javul, és ránctalanít.
A borsos árú módszerrel már három kezelés eredményes.  

Ne feledjük, hogy ha nem akarunk több foltot, búcsút kell mondanunk a napnak. A kezelés legelső napjától mondjunk le az ibolyántúli sugarakról, és soha ne feledkezzünk meg a magas faktorszámú fényvédelemről!

A mindennapos bőrápolásra szánt készítmények AHA-, glikol- vagy tejsavat, C-vitamint, A-vitamin-származékokat tartalmaznak.
Ezektől a készítményektől hosszabb távú (3-6 hónap) rendszeres, kitartó használat mellett várhatunk eredményt.

 

A cikk nyomtatásban a Nők Lapja e heti számában jelent meg. 

Eljárások  a pigmentfoltok ellenA legfrissebb szám tartalmából: 

  • „Nagyon féltem a lányaimat!”
  • Könnyűségem története 
  • Életre szóló barátság lett a vége  
  • Dr. Vekerdy Tamás rovata
  • Fűszeres Eszter
  • Eljárások  a pigmentfoltok ellen
  • A bennünk élő istennő
  • Miben értek egyet Damu Rolanddal?

Ha előfizetnél a lapra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top