Aktuális

Péntektől keresik az év orvosát

Bárki jelölheti orvosát, ha az ellátással meg volt elégedve. Az év ápolója címre azonban még mindig várni kell…

Péntektől keresik az év orvosátA betegek saját gyógyulásuk, kezelésük történetét 2011. november 30-ig küldhetik el az ajanlomazorvosom@astellasazorvosokert.hu e-mailre, vagy postán az 1660 Budapest, Pf. 448. címre. A beküldött történetekről a regisztrált jelölők értesítést kapnak, így amennyiben valamelyik szervezet a javasolt orvost a díjra méltónak találja, lehetősége van arra, hogy a kezdeményezést felkarolja és az orvost saját jelöltjei közé felvegye.

A jelölési időszak lezárását követően a zsűri először azon jelöltek körét nevezi meg, akik a nagyközönség internetes szavazásán részt vesznek. A legtöbb voksot elnyerő orvos a verseny közönségdíját nyeri el. További szűkítésben a zsűri kijelöli a döntős orvosok körét, szakterületenként 3-3 orvost.

A pályázat az elmúlt évek gyakorlatától eltérően, a döntős orvosok emberi és szakmai teljesítményének mérésére többszintű, hangsúlyosan orvosszakmai minősítési rendszert alkalmaz.

Az idei évtől kezdve az egykori páciensek történetei és élményei mellett az az orvosszakmai szempontok is jelentős szerepet játszanak a jelölésnél és az értékelésnél. Jelölteket a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) tagegyesületei, a kórházak és klinikák orvosszakmai vezetői, a Társadalmi Tanácsadó Testület tagjai, az elmúlt 4 évben Astellas-díjra jelölt orvosok is állíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top