Aktuális

Ráfázhatsz, ha nem fizetsz – miért éri meg cascót kötni?

Szeretnéd, hogy más fizesse a karosszérialakatost, ha tégla esik az autódra? Hát az újrafényezést fizessék helyetted, ha a szomszéd kiskölyök végighúzza a kocsid oldalát a lakáskulcsával? Na és kérsz egy új visszapillantót, ha véletlenül letörted a régit? Ha bármelyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor neked való a casco.

Ráfázhatsz, ha nem fizetsz – miért éri meg cascót kötni?Spórolunk mindenen: kevesebb benzint fogyasztunk, olcsóbb szélvédőmosót veszünk, és jó lesz még idén az lekopott téli gumi, nem beszélve az autó lecseréléséről – azt majd, egyszer, talán, amikor jobban mennek a dolgok, egyelőre örüljünk, hogy kocsival járhatunk. Van, aki a cascót sem fizeti ugyanilyen alapon, pedig erre nagyon rá lehet  faragni – aki ugyanis casco nélkül tart személyautót, az mintha napról napra kötéltáncot járna, de háló nélkül: lehet, hogy épségben megússza, de ha leesik, akkor nagyot koppan.

Nem kötelező, mégis erősen ajánlott

„Gondoljunk csak bele, milyen érzés lehet, amikor reggelre a parkolóban autónknak csak a hűlt helyét találjuk. Casco biztosítás nélkül nemcsak a bosszúsággal kell számolnunk, hanem azzal is, hogy az ellopott gépjármű után nem kapunk senkitől egy árva fillért sem” – említ egyet a biztosítás előnyei közül Simon Zsolt, a Generali gépjármű-biztosítási üzletágának vezetője.

De nem csak a lopáskár fenyeget: „Bárkivel előfordulhat, hogy fáradtan hazaérve parkolás közben nekitolat egy fatörzsnek, és összetöri a lökhárítót vagy a lámpaburát. Vagy gondoljunk arra, mekkora kárt tud okozni egy autóban a jégeső, a viharban kidőlt fa, lehulló cserép, a háztetőkről lezúduló jeges hó.”  Mint a Generali szakértője elmondta, nemcsak az időjárás okozhat károkat, hanem egy rosszindulatú szomszéd, vagy az iskolából hazafelé tartó kiskamasz, aki szerint szórakoztató látvány a lakáskulccsal meghúzott fényezés. Casco nélkül költséges lehet a felverődő kő okozta szélvédőtörés is.

Száz szónak is egy a vége: akinek autója van, ne ezen spóroljon, tényleg nem éri meg.

További cikkek a témában:
www.mindennapipenzugyeink.hu
Készült a Pénziránytű Alapítvány támogatásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top