Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Fűtesz már?
Ti bekapcsoltátok már a fűtést otthon, a lakásban?
Én ma délelőtt kapcsoltam be március óta, tégla ház, 3. emelet, frissen szigetelt. Jól esik már a meleg, mert bizony, hogyha itthon vagyok fázom.
Remélem a szigetelés azért jelent majd valamit. Szerintem este is menni fog egy kis ideig a konvektor, aztán leveszem, de legalább melegszik egy kicsit.
Szia!
Mi még nem kapcsoltuk be!
2010-ben december másodikától március 12-ig fűtöttünk!
Panelprogramos középső lakás folyamatosan 22 fok volt fűtés nélkül, mikor lement ez alá akkor kapcsoltuk be!
de te erif-nek írtad, hogy sok a 40 ezer
Xanthia 30-35 ezret fizet 150 nm-re
Szerintem Maxim félreértette, ez a 40 nem átalány, hanem a leghidegebb hónap, ami, szerintem is nagyon jó érték.
Írd majd meg tavasszal, hogy vált be az új kazán, te jó összehasonlítási alap vagy, mert hasonlóak a "paraméterek" nálunk is!!!!
Péntek óta napközben is fűtünk. Esténként már szeptember közepe óta volt a fürdetéshez.
Mondjuk nekünkannyival könnyebb, hogy van gáz és van vegyestüzeléses kazánunk is... csak át kell állítani.
Tudom, de egyelőre még nincs akkora differencia a két hőfok között így se. majd ha hidegebb lesz, akkor persze, egyszer kipróbáltam, h csak akkor fűtök, ha otthon vagyun, de nem volt kellemes 13 fokba hazaérkezni, azóta 18 fokra van belőve a termosztát.
Ha magasabbra állítanám, kb. óránként kapcsolna be a fűtés, nem merem bevállani...
Igen, radiátorunk van.
Hát, én közel 150 m2-t fűtök és igaz, ez még az új fűtési rendszer előtt volt (ezt most fogjuk tesztelni idén), de télen-nyáron egyformát fizettem, 30-35 ezer forint között, de amikor még a tényleges fogyasztás után, volt olyan hónap (igaz, brutál hideg volt), hogy 78 ezres számlát kaptam.
Most azért bízom a felújított rendszerben, hogy kicsit csökken, de nem hinném, hogy a leghidegebb téli hónapban irreális lenne egy 40 ezres számla.
Én megfogadtam,h novemberig nem vagyok hajlandó befűteni, (sőt, egyáltalán nem akarok fűteni, m elviszi a fizum felét)
De tegnap este nem bírtam tovább a 19 fokot a nappaliban, úgyh kénytelen voltam. Így most reggel és este befűtök 1-2 órára, utána kikapcsolom.
Mondjuk a nyílászáróinkra ráférne egy csere, de az önkormányzat szerint az egészet nekem kéne fizetnem (holott nyilván othagyom, ha visszaadnám nekik a lakást), és itt is írta vki, h nem okozott nagy csökkenést a számlában, így nem erőltetem.
És külön szívás, h egyik oldalról az udvar van, másik oldalról a szomszéd ház udvara, a harmadikon a nyitott lépcsőház, a negyediken meg egy üres lakás. Tehát még körbefűtve se vagyunk, nagyon nem vártam a fűtési szezont.
Szia!
Unokatesómék a nyáron cseréltek kondenzációs kazánra, semmi extrával nem járt.
Nálunk már egy ideje be van kapcsolva a fűtés, de eddig csak esténként indult be, amikor 23-ról 24 fok van beállítva a fürdéshez. Hétvége óta azonban megy már napközben is. Én ilyen 21 fokokban már fagyhalált haltam volna. Mi éjszakára is csak 22-re vesszük le.