Aktuális

Kilenc hosszú hétvégének örülhetünk 2012-ben

Már az is jól hangzott, hogy jövőre nyolc hosszú hétvége lesz a munkaszüneti napok kedvező eloszlásának köszönhetően. Most kiderült, hogy még egy többnapos miniszabadság lesz, amit be sem jelentettek.

Elképzelhető, hogy a korábbi számításokkal ellentétben nem nyolc, hanem kilenc hosszú hétvége lesz 2012-ben. A Pénzcentrum.hu szerint az utolsó pihenőnapot 2013-ban kell majd ledolgozni.

Október közepén jelent meg a Magyar Közlönyben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) rendelete a 2012-es – munkaszüneti napok miatt módosuló – munkarendről: eszerint jövőre öt pihenőnappal nyújtják meg az ünnepi hétvégéket. Jövőre csak egy olyan ünnep (január 1.) lesz, amelyik hétvégére esik, így pihenéssel tölthetünk nyolc hosszú hétvégét: húsvét- és pünkösdhétfő mellett március 15-ét, május 1-jét, augusztus 20-át, október 23-át, november 1-jét és a – hétköznapra eső, de a hétvégével együtt ötnapos – karácsonyt is.

Az online gazdasági lap viszont úgy értesült, hogy a hétfőre eső december 31. is pihenőnap lesz, noha a rendeletben – ami december 31-ig hatályos – ez a nap még nem szerepel. A minisztérium azt közölte, hogy december 31. csak azért nem szerepel a munkaszüneti napok között, mert cserébe a következő szombatot kellene ledolgozni, s mivel az már 2013-ra esik, nincs lehetőség róla rendelkezni a 2012-es rendeletben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top